Doliu în lumea muzicii. Cântăreaţa Gal Costa, o legendă a muzicii braziliene, a murit la vârsta de 77 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu

Cântăreaţa Gal Costa, o legendă a muzicii braziliene, recunoscută pentru vocea ei cristalină şi considerată o muză a mişcării culturale braziliene Tropicalia de la sfârşitul anilor 1960, a decedat miercuri la vârsta de 77 de ani, a anunţat purtătoarea de cuvânt a artistei.

''Din păcate, confirmăm această informaţie'', a declarat Gabriela Carvalhao, fără să precizeze cauzele decesului renumitei cântăreţe.

Gal Costa a fost nevoită să-şi anuleze weekendul trecut un concert programat în cadrul festivalului Primavera Sound, la Sao Paulo, după ce a suportat, în septembrie, o operaţie pentru extirparea unui nodul dintr-o fosă nazală.

Cântăreaţa braziliană are un fiu adoptiv în vârstă de 16 ani.

Născută în Salvador de Bahia, Gal Costa a fost una dintre personalităţile marcante ale Tropicaliei, mişcare culturală de la sfârşitul anilor 1960, alături de alţi cântăreţi legendari, precum Gilberto Gil şi Caetano Veloso.

''Sunt foarte afectat şi întristat de decesul surorii mele Gal Costa'', a scris pe Twitter Gilberto Gil, în vârstă de 80 de ani.

''Gal Costa a fost una dintre cele mai mari cântăreţe din lume, una dintre principalele artiste care au purtat numele şi sonorităţile Braziliei în lumea întreagă. (...) Ţara noastră a pierdut una dintre cele mai mari voci ale sale'', a reacţionat pe Instagram preşedintele ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience