Doliu în lumea muzicii. Bob Sands, instrumentist şi compozitor american de jazz, a murit la Madrid la 55 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Compozitorul, saxofonistul, clarinetistul şi profesorul american de jazz Bob Sands a murit la Madrid la 55 de ani după o lungă suferinţă, a confirmat trupa sa, Bob Sands Big Band, pe contul oficial de Facebook.

"Ieri ne-a părăsit dragul nostru Bob Sands. După o perioadă lungă de boală şi durerea pe care o simţim trebuie să ne amintim cu toţii de fiecare dintre momentele bune pe care le-am trăit împreună, de experienţele trăite alături de el. Odihneşte-te în pace bune prieten", se arată în mesaj.

De origine newyorkeză, Sands a absolvit şcoala de muzică la clasa de saxofon şi s-a specializat în jazz la Manhattan School of Music unde i-a avut ca profesori pe Ramon Ricker sau Bob Mintzer. El însuşi avea să devină profesor şi să predea lecţii de armonie şi ritm în jazz, relatează Agerpres.

Ca instrumentist, a cântat alături de nume mari ale jazzului precum Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Paquito D'Rivera sau Dee Dee Bridgewater.

În 1992, îşi stabileşte reşedinţa la Madrid, devenind unul dintre muzicienii care au acompaniat maeştri spanioli ai jazzului ca Jorge Pardo, Chano Domínguez sau Pedro Iturralde, sau artişti renumiţi ca Miguel Ríos, Víctor Manuel, Ana Belén, Joan Manuel Serrat sau Joaquín Sabina.

"Mi s-a spus că a murit Bob Sands, un foarte mare saxofonist care a făcut parte din grupul lui Sabina prin anul 2000 (...) Era un tip cu un mare simţ al umorului. Şi cânta dumnezeieşte. Mi-l amintesc cum cerea mereu să se dea drumul la aer condiţionat în autocar. RIP Bobby", a scris pe contul său de Twitter muzicianul Pancho Varona.

Pe 25 mai, trupa lui a susţinut un concert omagial la teatrul Regina Victoria din Madrid, dar Sands nu a putut să fie prezent din cauza bolii care l-a ţinut la pat.

Priveghiul este prevăzut să aibă loc la Căminul Funerar San Isidro din Madrid, potrivit unui comunicat al trupei Bob Sands Big Band.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel