Doliu în lumea muzicii. Astro, unul dintre fondatorii grupului UB40, a murit la vârsta de 64 de ani

Data publicării:
 sursa pixabay/ autor bernswaelz
Descriere foto: sursa pixabay/ autor bernswaelz

Astro, unul dintre membrii fondatori ai grupului reggae britanic UB40, devenit celebru în anii 1980 graţie unor piese de mare succes precum ''Red Red Wine'' şi ''Can't Help Falling In Love'', a murit sâmbătă la vârsta de 64 de ani.

Astro, al cărui nume real era Terence Wilson, a cântat alături de UB40 până în 2013, când s-a alăturat unei alte trupe.

"Suntem complet devastaţi şi cu inimile frânte de durere vă anunţăm că mult iubitul Astro al nostru a murit astăzi după o scurtă suferinţă. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el", a anunţat pe Twitter, sâmbătă seară, grupul său actual, UB40 featuring Ali Campbell & Astro.

Fostul său grup, UB40, a confirmat informaţia referitoare la decesul muzicianului britanic.

Un cover UB40 al cântecului "Red Red Wine" din repertoriul lui Neil Diamond a propulsat acest grup reggae în fruntea clasamentelor muzicale de la sfârşitul anilor 1980 şi s-a vândut în peste 100 de milioane de copii la nivel mondial.

Numele acestui grup, înfiinţat în 1978 la Birmingham, face trimitere la formularul folosit în Marea Britanie pentru a primi indemnizaţia de şomaj - Unemployment Benefits, Form 40.

Toboşarul Jimmy Brown a declarat în acest an pentru cotidianul The Guardian că grupul UB40 a fost monitorizat de serviciile de informaţii interne din Marea Britanie.

"MI5 ne-a pus telefoanele sub ascultare şi ne-a monitorizat locuinţele. Noi nu plănuiam o revoluţie, dar dacă ar fi avut loc o revoluţie, ştiam de ce parte ne vom afla", a adăugat el, potrivit Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel