Doliu în lumea muzicii arabe. S-a stins din viață un cunoscut muzician libanez

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor David Tomaseti,
Descriere foto: Unsplash.com/ autor David Tomaseti,

Muzicianul Elias Rahbani, care a compus melodii pentru cea mai populară cântăreaţă din Liban, Fairouz, printre mulţi alţii, a decedat luni, la vârsta de 83 de ani, potrivit relatărilor din presa locală, informează Reuters.

Elias a fost fratele mai mic al apreciaţilor muzicieni Mansour şi Assi Rahbani, cunoscuţi ca ''fraţii Rahbani''.

Cântecele lui Fairouz, compuse de fraţii Rahbani, au fost ascultate în Liban, în ciuda diferenţelor religioase şi partizanatelor, pe toată perioada războiului civil din 1975-1990 şi continuă să depăşească divizarea din această ţară şi nu numai.

''O nouă ramură din copacul Rahbani a căzut după o călătorie plină de muzică rafinată'', a scris prim-ministrul desemnat, Saad al Hariri, pe Twitter.

Muzica şi versurile fraţilor Rahbani au atras admiraţia întregii lumi arabe.

Cu o carieră care s-a întins pe mai bine de şase decenii, Elias Rahbani a compus muzică pentru mulţi cântăreţi libanezi celebri, printre care Wadih al-Safi, decedat în 2013, şi Sabah, notează Agerpres. 

''Plecarea ta ia cu sine o parte importantă din romantismul ţării noastre rănite'', a spus cântăreţul libanez Ragheb Alama.

Potrivit presei locale şi arabe, Rahbani a fost spitalizat cu COVID-19 în urmă cu câteva zile şi a decedat într-un spital din Beirut. Cauza morţii nu a fost însă confirmată de familie. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel