Doliu în lumea muzicii. Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului ''Twin Peaks'', a murit la vârsta de 85 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Compozitorul american Angelo Badalamenti, devenit cunoscut mai ales după ce a compus coloana sonoră a serialului de televiziune "Twin Peaks", a murit la vârsta de 85 de ani, a confirmat familia sa.

Angelo Badalamenti a fost recompensat cu un premiu Grammy în 1990 pentru acea coloană sonoră şi a colaborat îndeaproape cu regizorul popularului serial TV, David Lynch.

Compozitorul a murit duminică din cauze naturale, în prezenţa membrilor familiei sale. "Familia compozitorului Angelo Badalamenti, cunoscut îndeosebi pentru activitatea sa alături de regizorul David Lynch, confirmă că Angelo Badalamenti, compozitor, soţ iubitor, tată şi bunic, a murit pe 11 decembrie 2022, împăcat, din cauze naturale, înconjurat de familia sa", se arată în declaraţia familiei artistului.

El a compus, de asemenea, coloanele sonore pentru alte două lungmetraje celebre regizate de David Lynch - thrillerul cu accente de film neo-noir "Blue Velvet" (1986) şi "Mulholland Drive" (2001).

Coloana sonoră a serialului "Twin Peaks" i-a adus totodată premiul Grammy în 1990 la categoria "cea mai bună interpretare instrumentală pop".


A fost recompensat şi cu premiul pentru întreaga activitate la gala World Soundtrack Awards, precum şi cu distincţia Henry Mancini, acordată de Societatea Americană a Compozitorilor, Autorilor şi Editorilor, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel