Doliu în lumea muzicii. Alan White, toboşarul trupei Yes, a murit la 72 de ani

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Sixteen Miles Out
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Sixteen Miles Out

Alan White, toboşarul trupei britanice de rock progresiv Yes, a murit la vârsta de 72 de ani.

White, care s-a născut în 1949 în County Durham, a murit la locuinţa sa după o scurtă boală.

"Vestea a şocat şi uluit întreaga familie Yes", au afirmat membrii trupei într-un comunicat.

Ei au spus că White "aştepta cu nerăbdare" următorul turneu din Marea Britanie şi sărbătorirea a 50 de ani petrecuţi împreună cu trupa Yes, formaţie căreia i s-a alăturat în 1972 pentru turneul "Close to the Edge".

Mai multe probleme de sănătate după 2016 au limitat apariţiile lui White în turnee, când se alătura grupului pe scenă la sfârşitul fiecărui spectacol "în aplauze puternice", a mai spus formaţia.

Colegii lui White au spus ca vor dedica turneul "Close to the Edge" din iunie "toboşarului lor mult iubit".

Pe parcursul lungii sale cariere în industria muzicală, White a lucrat cu vedete precum John Lennon, George Harrison şi Joe Cocker.

Trupa Yes a fost fondată de fostul solist Jon Anderson şi de basistul Chris Squire în 1968 la Londra, alături de chitaristul Peter Banks, claviaturistul Tony Kaye şi bateristul Bill Bruford.

Celebra trupă de rock progresiv a trecut prin numeroase schimbări în rândul membrilor săi, cu vedete precum White şi Rick Wakeman, explorând multe stiluri muzicale de-a lungul timpului.

Printre cele mai cunoscute hituri ale formaţiei se numără "Owner Of A Lonely Heart", "Roundabout" şi "Long Distance Runaround".

Trupa Yes a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2017, alături de Joan Baez, Electric Light Orchestra şi Journey, notează Agerpres.

 

Lumea muzicii, zguduită. Andy Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, a murit

 

Andy Fletcher, membru fondator al trupei de rock alternativ Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani, conform unui anunţ făcut joi de formaţia din care a făcut parte.

"Suntem şocaţi şi cuprinşi de o imensă tristeţe ca urmare a morţii premature a dragului nostru prieten, membru al familiei şi membru al trupei", a spus formaţia de muzică britanică formată în 1980 în Basildon, la aproximativ 64 de kilometri est de Londra.

Născut în iulie 1961 la Nottingham, Andy Fletcher, cunoscut ca "Fletch", rămâne cunoscut pentru hituri precum "Just Can't Get Enough".

"Fletch chiar avea o adevărată inimă de aur şi era mereu prezent atunci când aveai nevoie de sprijin, de o conversaţie plină de viaţă, de un râs bun sau de o halbă rece", potrivit comunicatului trupei.

Depeche Mode a vândut peste o sută de milioane de discuri în întreaga lume.

Iniţial, trupa era formată din Vince Clarke, Martin Gore, Andy Fletcher şi Dave Gahan. Vince Clarke a părăsit trupa la sfârşitul anului 1981 şi a fost înlocuit în 1983 de Alan Wilder, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel