Doliu în lumea muzicii. A murit pianista Ioana Lupaşcu

Data publicării:
Sursa foto: Ioana Lupașcu, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Ioana Lupașcu, instagram

Lumea muzicii este în doliu, după ce pianista Ioana Lupașcu s-a stins din viață. 

Ioana Maria Lupașcu, pianista Filarmonicii din Ploiești, s-a stins din viață în această dimineață, la doar 45 de ani. Artista era internată la Institutul Oncologic din București după ce a primit un diagnostic necruțător. 

Ioana Lupaşcu s-a stins din viață

Anunțul trist a fost făcut de colegii din filarmonică pe rețelele de socializare.

„Cu sufletele îndurerate anunțăm trecerea în neființă a colegei noastre, Ioana-Maria Lupașcu. Deși oamenii buni nu câștigă întotdeauna, o vom ține minte pe Ioana ca o adevărată luptătoare, atingând cu dragoste persoanele din jurul ei și clapele pianului chiar și în cele mai dificile momente ale vieții. Suntem recunoscători că ne-am putut afla în preajma unui spirit atât de frumos și a unei artiste desăvârșite, deși această călătorie a fost întreruptă prematur.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, în București. Gândurile noastre sunt alături de familie, prieteni și toți cei ce au cunoscut acest suflet pur, și îi asigurăm de tot sprijinul nostru în aceste momente dureroase. Sincere condoleanțe”, este mesajul postat pe pagina de facebook a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești.

Și Casa Artelor Dinu Lipatti a transmis un mesaj de condoleanțe.

"Dragi prieteni, cu profunda tristeţe am aflat de trecerea în eternitate a talentatei pianiste Ioana Maria Lupașcu, o bună prietenă a Casei Artelor Dinu Lipatti. Avem o mulțime de amintiri frumoase alături de această artistă plină de har, ea fiind deseori invitata noastră, alături de buna ei prietenă, actrită Daniela Nane chiar de Ziua Limbii Române… Acum, la plecarea dintre noi, îi mulţumim încă odată pentru minunatele recitaluri pe care le-a oferit publicului nostru, pentru talentul și emoţia pe care ni le-a împărtășit mereu cu generozitate.Trecerea Ioanei Maria Lupașcu într-o lume mai bună s-a întâmplat mult prea devreme și tot ce putem să facem acum este să îi trimitem gândul nostru bun și o rugăciune...Condoleanțe familiei și prietenilor îndoliați!Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină veșnică" + a scris Casa Artelor Dinu Lipatti într-o postare pe Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel