Doliu în lumea muzicală din România. A murit Moni Bordeianu, unul dintre fondatorii trupei Phoenix

Data publicării:
Captură video: YouTube/arhiva TVR
Descriere foto: Captură video: YouTube/arhiva TVR

Moni Bordeianu, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a murit la vârsta de 75 de ani. Anunțul a fost făcut de Nicu Covaci.

Moni Bordeianu, unul dintre fondatorii legendarei trupe Phoenix, a murit cu două săptămâni înainte de a împlini vârstă de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut de Nicu Covaci, fostul coleg de trupă al lui Moni Bodeianu, într-o postare pe Facebook.

„A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul… Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!

„Pe un munte, într-o ţară
foarte-ndepartată
stă un om cu ochii-nchiși
şi spune ce ne-aşteaptă.
Lumea nu-l asculta
îl crede un nebun
căci vorbele lui sunt
ca nişte lovituri de tun.
El stă singur şi liniştit
Dar în ochii lui închişi
Vede al lumii asfinţit
Nebunul cu ochii lui închişi.
Zilele trec una după alta
sus pe munte
şi vocea lui se aude clar,
spunând foarte multe.
Lumea cea întreagă
nu se-opreşte să-l asculte
îl vede un nebun ce-ndruga
multe vorbe-absurde!”, a scris Nicu Covaci pe Facebook.

Youtube video image

Moni Bordeianu a fost unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți și compozitori români de muzică rock. Artistul s-a născut pe 26 februarie 1948, în Timiș și a fost primul solist al trupei Phoenix. El a fost și cel care a compus prima piesă originală a formației, „Știu că mă iubești și tu”.

„A plecat „on the other side” cel care a animat tinerețea (nu doar) celor care în anii 60 au simțit că se poate trăi și altfel, că merită luptat pentru asta. Nu pot decât să-mi exprim gratitudinea pentru tot ceea ce ne-a oferit acest mare artist al vieții transformat în legendă încă din 1970 când a ales libertatea și a emigrat în S.U.A. A părăsit atunci cu lacrimi în ochi și durere în suflet formația cu care a ajuns atât de popular și iubit – Phoenix. Atunci a fost primul mare zbor care însă ia permis să mai revină alături de Nicu Covaci, Bela Kamocsa, Gunther Rainiger, cu care s-a înălțat inițial. Acum Moni, Florin Bordeianu, și-a luat ultimul zbor, spre veșnicia Nimicului. Îi vom păstra cât trăim vie memoria. Poate o vor face și cei ce-i vor descoperi și asculta cântecele”, a transmis și criticul muzical Mimo Obradov pe pagina de Facebook.

Moni Bordeianu a mai avut probleme de sănătate în urmă cu mai mulți ani. Cântărețului îi fusese amputat un picior, din cauza complicațiilor apărute din cauza diabetului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel