Doliu în lumea modei. Un celebru designer vestimentar s-a stins din viață

Data publicării:
Pexels, pixabay
Descriere foto: Pexels, pixabay

Lumea modei este în doliu, după ce un celebru designer vestimentar a încetat din viață.

Creatorul de modă indian Satya Paul, al cărui brand, cu numele său, a modernizat sari-ul tradiţional, graţie unor imprimeuri contemporane, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, a anunţat familia sa, potrivit Agerpres.

Pasionat de spiritualitate încă de la o vârstă fragedă, designerul a murit joi într-un ashram din oraşul Coimbatore, aflat în sudul Indiei, unde se recupera după un accident vascular cerebral suferit luna trecută, a precizat fiul său, Puneet Nanda.

Născut pe 2 februarie 1942, Satya Paul şi-a făcut un nume în industria de retail odată cu lansarea, în 1980, a "L'Affaire", primul boutique dedicat sari-urilor din India, înainte de a-şi crea propriul brand cinci ani mai târziu.

Creaţiile sale de avangardă au îmbinat tehnicile indiene de ţesut cu paletele contemporane revoluţionând sari-ul, odată cu crearea unor piese în imprimeuri cu buline, zebră sau chiar cu modele abstracte.

Designerul nu s-a limitat însă la sari-uri, proiectând şi accesorii precum eşarfe şi cravate. El a pus pus bazele unei reţele de magazine în opt oraşe indiene, bucurându-se azi de o afacere online înfloritoare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel