Doliu în lumea modei. Creatoarea britanică Mary Quant, care a popularizat fusta mini, a decedat la vârsta de 93 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Stilista britanică Mary Quant, care a revoluţionat moda prin popularizarea fustei mini, a decedat joi, la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia creatoarei.

Mary Quant, personalitate emblematică a epocii ''Swinging Sixties'', a murit ''împăcată'' la domiciliul său din comitatul Surrey, în sudul Angliei, potrivit familiei.

A fost ''una dintre cele mai cunoscute creatoare ale secolul al XX-lea şi o inovatoare de excepţie'', a mai precizat familia acesteia.

Născută pe 11 februarie 1930 la Londra, creatoarea a inaugurat în 1955 primul său magazin, denumit ''Bazaar'' şi situat în cartierul Chelsea. Magazinul de haine şi accesorii a devenit rapid un loc de întâlnire pentru membrii unor trupe ca The Beatles şi The Rolling Stones. Se pare că şi Brigitte Bardot şi Audrey Hepburn îi călcau pragul.

Graţie faimosului său breton coafat de stilistul Vidal Sassoon, creatoarea avea un stil inconfundabil.

Mary Quant a devenit faimoasă pentru rochiile şi fustele scurte, cu linii simple şi în culori vii, însă moda feminină îi datorează de asemenea pantalonii scurţi (''hot-pants''), impermeabilele din plastic, trusa de machiaj, precum şi rimelul waterproof.

''Întâmplător, ţinutele mele se potriveau perfect cu moda adolescentină, cu muzica pop, cu barurile de expresso şi cluburile de jazz'', a spus ea în volumul ''Quant by Quant'', prima autobiografie a ceatoarei, publicată în 1965, relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel