Doliu în lumea literaturii. Scriitorul britanic Joseph Delaney, cunoscut pentru seria ''Cronicile Wardstone'', a murit la 77 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Scriitorul britanic Joseph Delaney, autorul seriei de romane ''The Wardstone Chronicles'' (''Cronicile Wardstone''), a murit la vârsta de 77 de ani, în urma unei maladii, a anunţat joi familia autorului.

Fost profesor de engleză, Delaney a debutat târziu în literatură şi a semnat romane fantastice şi pentru tineret.

După o primă scriere publicată sub pseudonim în 1997, a publicat primul volum din seria ''Cronicile Wardstone'' în 2004, roman adaptat pentru marele ecran în 2014. După acest prim succes, a renunţat la slujba de profesor şi alte 12 volume au urmat până în 2017.

A mai scris ''The Starblade Chronicles'' şi seria ''Brother Wulf'', precum şi culegeri de povestiri, aproape toate în aceeaşi notă fantastică.

''Am fost inspirat de Tolkien şi voiam să scriu ca el'', explica autorului pe pagina sa de internet. Dar după ce i-au fost respinse mai multe manuscrise, s-a reorientat spre literatura pentru tineri la sfaturile agentului său literar. ''Nu regret deloc'', a adăugat scriitorul, apreciind numeroasele călătorii şi întâlniri cu tineri cititori care au urmat.

Cărţile sale, traduse în circa 30 de limbi, s-au vândut în peste 4,5 milioane de exemplare la nivel global.

Cei trei copii ai autorului l-au omagiat într-un comunicat ca fiind un autor ''cu o imaginaţie fără limite'' şi ''un tată minunat'', care le spune pe când erau copii ''poveşti înspăimântătoare, care nu ar fi trebuit să fie spuse după căderea nopţii''.

Au amintit totodată că era un ''om extrem de amabil, cu un simţ al umorului extraordinar, în special după un pahar de vin'' şi care a continuat să scrie ''până la capătul puterilor'', relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel