Doliu în lumea filmului. Veteranul actor britanic Leslie Phillips a murit la vârsta de 98 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Veteranul actor britanic Leslie Phillips, cunoscut pentru rolurile interpretate în seria de filme de comedie "Carry On" şi în trei pelicule din franciza "Harry Potter", a murit la vârsta de 98 de ani.

Artistul britanic a murit luni, "împăcat şi în timp ce dormea", a dezvăluit agentul său, Jonathan Lloyd, într-o declaraţie transmisă prin e-mail jurnaliştilor.

Leslie Phillips, un actor de comedie care interpreta adeseori rolurile unor gentlemeni englezi cu dicţie perfectă, s-a născut în Tottenham, la nord-est de Londra, în 1924 şi a urmat cursuri de oratorie în copilărie pentru a-şi corecta accentul Cockney pe care îl folosea în timp ce vorbea.

A debutat cu un rol minor în filmul "Lassie from Lancashire" din 1938 şi şi-a construit apoi o carieră de succes în teatru, cinematografie şi radio.

A jucat alături de actorii de comedie Ronnie Barker şi Jon Pertwee în show-ul radiofonic BBC "The Navy Lark" timp de 17 ani şi a asigurat vocea personajului Sorting Hat (Pălăria de Sortare) în trei filme ale francizei "Harry Potter", un joben magic care îl trimite pe tânărul vrăjitor în casa Gryffindor de la Şcoala de magie Hogwarts.

Leslie Phillips, care a primit şi o nominalizare la premiile BAFTA pentru rolul dramatic interpretat în filmul "Venus" din 2006, a rămas cunoscut datorită interpretărilor comice din filmele din seria "Carrie On" şi graţie replicilor scurte ale personajelor sale din acele producţii, precum "Ding Dong" şi "Hello, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel