Doliu în lumea filmului. S-a stins din viață actrița italiană Daria Nicolodi

Data publicării:
Daria Ncolodi, foto "La Parola Amore Esiste" by Mimmo Calopresti (1998)
Descriere foto: Daria Ncolodi, foto "La Parola Amore Esiste" by Mimmo Calopresti (1998)

Actriţa italiană Daria Nicolodi, mama Asiei Argento, a murit la vârsta de 70 de ani

Actriţa italiană Daria Nicolodi, mama actriţei şi activistei Asia Argento, una dintre iniţiatoarele mişcării #MeToo, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunţat joi familia artistei, notează Agerpres.

"Odihneşte-te în pace, iubită mamă", a scris Asia Argento într-un mesaj publicat pe Instagram, fără să dezvăluie cauza decesului mamei sale.

Dario Argento, un renumit regizor de filme cu accente horror, tatăl Asiei Argento, a anunţat decesul fostei sale partenere de viaţă într-o declaraţie separată, transmisă agenţiei de presă ANSA.

Daria Nicolodi a interpretat rolul principal în filmul "Profondo Rosso", regizat de Dario Argento în 1975 şi devenit ulterior un clasic al genului, şi a apărut apoi sau a scris în colaborare cu cineastul italian scenariile mai multor filme regizate de acesta, precum "Suspiria" şi "Phenomena".

Fiica lor, Asia, s-a remarcat la rândul ei în domeniul actoriei şi al regiei de film.

În 2017, Asia Argento a fost una dintre primele actriţe din lume care l-au acuzat în mod public de agresiune sexuală pe producătorul hollywoodian Harvey Weinstein şi a iniţiat mişcarea #MeToo, care a denunţat hărţuirile sexuale din industria de divertisment şi din alte domenii de activitate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel