Doliu în lumea filmului. Richard Donner, regizorul primului film din seria "Superman", a murit la vârsta de 91 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Cineastul Richard Donner, care a regizat primul film din seria cinematografică "Superman" (1978), lungmetrajul "The Goonies" (1985) şi alte pelicule de succes, a murit luni, la vârsta de 91 de ani, a informat presa americană.

Printre marile titluri semnate de Donner se numără "The Omen" (1976), "Lethal Weapon" (1987), cu Mel Gibson şi Danny Glover, "Scrooged" (1988) şi ultimul său film, "16 Blocks" (2016).

Richard Donner a realizat şi episoade ale unor seriale TV importante, precum "Get Smart", "Perry Mason", "Gilligan's Island" şi "The Twilight Zone". El a fost, de asemenea, producătorul filmelor "X-Men" şi "Free Willy".

Publicaţia The Hollywood Reporter l-a citat pe asistentul lui Donner pentru confirmarea decesului regizorului american, în timp ce Deadline precizează că soţia lui, Lauren Schuler Donner, nu a specificat cauza morţii cineastului.

"Richard Donner a avut cea mai mare şi rezonantă voce pe care şi-o poate imagina cineva", a comentat pe Twitter starul din "The Goonies", Sean Astin.

La rândul său, Steven Spielberg, care a scris povestea pe care se bazează "The Goonies", a precizat într-un comunicat că Donner a avut "o atât de bună stăpânire a filmelor sale şi era atât de înzestrat pentru multe genuri.".

Născut în Bronx şi crescut în New York înainte de a se alătura New York University (NYU), Richard Donner a lucrat şi pentru armata Statelor Unite, potrivit The Hollywood Reporter, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel