Doliu în lumea filmului. Florin Oprițescu a murit la 42 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Florin Oprițoiu, sursa facebook
Descriere foto: Florin Oprițoiu, sursa facebook

Florin Oprițescu a murit la doar 42 de ani. Actorul era stabilit în Spania.

Doliu în lumea cinematografică. Florin Oprițescu s-a stins din viață, după o luptă grea cu o boală necruțătoare. Acesta era renumit pentru rolurile din „Mar de Plástico” și „La Unidad”. În urmă cu câteva luni, pe contul său Instagram, un video în care anunța că, în luna octombrie 2020, a fost diagnosticat cu leucemie, potrivit JurnaldeEmigrant.com. Atunci, actorul mărturisea că e reușit să iasă învingător din lupta  datorită fiului său, de la care a primit celule stem și măduvă osoasă.

 

Din nefericire, organismul lui Florin Oprițescu a cedat, iar vestea tristă au făcut-o mai mulți actori spanioli, care l-au cunoscut pe acesta.

„Vei rămâne veșnic în sufletele noastre, ale prietenilor tăi. Trebuia să mai vedem, de acum înainte, multe filme, cu tine în rol principal. Însă soarta a ales ca tu să joci pe o alta scenă – într-o altă lume. Suferim că ne-ai părăsit atât de devreme pentru că nu putem schimba destinul si nici moartea nu o putem învinge”, a scris un apropiat pe Facebook.

 

 „Un gigant frumos cu inimă de aur”

 

„Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur. Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya (colonelul Tamayo din „La casa de papel”), care a publicat și o poză în care apare alături de Oprițescu.

 

Oprițescu declara în 2020, într-un interviu pentru Adevărul, că îi este dor de România și de prietenii din țară.

„E ciudat sentimentul pe care îl am după 20 de ani de viaţă aici: îmi e dor de România când sunt în Spania şi viceversa. Îmi e dor de prieteniile pe care le-am lăsat în ţară când am plecat, de o parte a familiei mele ce a rămas în România (mama mea şi tatăl meu fiind stabiliţi aici de ceva timp deja), de bisericile ortodoxe cu mirosul şi atmosfera lor caracteristică, de umorul românesc şi, nu în ultimul rând, de mâncarea tipică ţării noastre. Aş lua cu mine când merg în România: felul de a trăi zilnic cu o violenţă aproape inexistentă a spaniolilor (mă refer la obiceiul de a sări la bătaie), obiceiul de a te pune la rând şi a întreba care este ultimul, muzica lor caracteristică (flamenco, bolero español)”, spunea Florin Oprițescu.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel