Doliu în lumea filmului. Actorul rus Andrei Miagkov, legendă a cinematografiei sovietice, a murit la 82 de ani

Data publicării:
Doliu în lumea filmului. Unsplash.com/ autor David Tomaseti
Descriere foto: Doliu în lumea filmului. Unsplash.com/ autor David Tomaseti

Actorul rus Andrei Miagkov, legendă a cinematografiei sovietice şi eroul principal din îndrăgitele filme sovietice "Ironia sorţii" şi "Romanţă la birou", a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat joi Teatrul Anton Cehov din Moscova unde el juca, fără a preciza cauza morţii.

Andrei Miagkov este pentru ruşi eroul din pelicula "Ironia sorţii" (1975), o comedie romantică despre peripeţiile unui bărbat băut în ajunul Anului Nou, film vizionat în mod tradiţional pe 31 decembrie în Rusia.

În film, după ce bea cu prietenii de la Moscova, el se trezeşte în Leningrad (în prezent Sankt Petersburg). Crezându-se în continuare în capitală, eroul principal se duce la o adresă care corespunde unei clădiri şi unui apartament identice cu ale sale, o satiră a uniformităţii urbanismului din era sovietică. Apoi dă peste o străină frumoasă.

Replicile şi melodiile din film sunt cunoscute de generaţii de rusofoni din întreaga URSS.

Un alt rol pentru care Miagkov este extrem de cunoscut este cel din melodrama "Romanţă la birou", care spune povestea unui angajat al unui institut de statistică care încearcă să o seducă pe şefa sa austeră pentru a obţine un nou loc de muncă, notează Agerpres.

Regizate de Eldar Riazanov, cele două lungmetraje se numără printre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei sovietice.

Din 1977, Andrei Miagkov şi-a continuat cariera la Teatrul de Artă Anton Cehov din Moscova, a pus în scenă două piese şi a predat cursuri. În 2004, el a jucat pentru Kirill Serebrennikov, pe atunci un tânăr regizor.

În 2007, actorul şi-a reluat cel mai faimos rol al său într-o continuare a "Ironiei sorţii".

Născut în 1938 la Leningrad, actorul a supravieţuit în copilărie teribilei blocade a oraşului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel