Doliu în lumea filmului! A murit marea actriță Sandra Milo

Data publicării:
Captură video: YouTube/Rai
Descriere foto: Captură video: YouTube/Rai

Sandra Milo, o figură renumită a cinematografiei italiene, a murit în somn la reședința sa din Roma, potrivit unui comunicat al familiei.

Actrița Sandra Milo, cunoscută pentru interpretarea sa din filmul 8½ al lui Federico Fellini, s-a stins din viața la vârsta de 90 de ani.

Figură marcantă a cinematografiei italiene a murit în somn la reședința sa din Roma, înconjurată de familie și de câinii săi, potrivit unui comunicat al familiei transmis de televiziunea de stat RAI.

Amintită cu drag ca o actriță versatilă, care a interpretat cu succes roluri în filme de comedie, dar și în drame, Sandra Milo a fost remarcată pentru vocea ei distinctivă.

În 2021 a fost onorată cu premiul David di Donatello pentru întreaga carieră, echivalentul italian al premiilor Oscar.

Cine a fost Sandra Milo

Milo, născută sub numele de Elena Salvatrice Greco în Tunis, a debutat în lumea actoriei sub îndrumarea regizorului Antonio Pietrangeli. Talentul ei a atras atenția altor regizori de renume, precum Roberto Rossellini, Gabriele Salvatores, Gabriele Muccino, Pupi Avati, Jean Renoir și Claude Sautet.

Ea a colaborat cu unele dintre cele mai mari nume ale industriei cinematografice postbelice din Italia, printre care Alberto Sordi și Marcello Mastroianni. În filmul premiat cu Oscar 8½, Milo a interpretat-o pe Carla, amanta personajului lui Mastroianni, regizorul Guido.

Mai târziu, Fellini a distribuit-o alături de soția sa în filmul „Julieta spiritelor” din 1965. Două decenii mai târziu, Milo a povestit în biografia sa despre povestea de dragoste secretă dintre cei doi, care a durat 17 ani. Milo a fost adesea descrisă ca muza lui Fellini, scrie The Guardian.

Cariera lui Milo s-a extins dincolo de marele ecran, deoarece a devenit o figură proeminentă la televiziunea italiană ca prezentatoare de talk-show-uri.

În 1990, în timp ce prezenta o emisiune la RAI, Sandra Milo a primit un telefon de la un farsor. Acesta a pretins că fiul ei, Ciro, fusese implicat într-un grav accident de mașină și se afla în spital. Supărat, Milo a părăsit în grabă studioul. Abia mai târziu a aflat că fiul ei era în siguranță.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel