Doliu în lumea filmului. A murit Kirstie Alley. Actrița din „Uite cine vorbește” a pierdut lupta cu cancerul

Data publicării:
Kirstie Alley, foto Instagram
Descriere foto: Kirstie Alley, foto Instagram

Kirstie Alley, vedeta din 'Cheers' și 'Look Who's Talking', a murit la vârsta de 71 de ani, răpusă de cancer.

Kirstie Alley, de două ori câștigătoare a premiului Emmy, care a devenit celebră datorită rolului Rebecca Howe din serialul de comedie "Cheers" de pe NBC, a murit luni de cancer. Avea 71 de ani.

Moartea lui Alley a fost confirmată de copiii ei pe rețelele de socializare.

"Tuturor prietenilor noștri, de pretutindeni în întreaga lume... Suntem triști să vă informăm că mama noastră incredibilă, feroce și iubitoare a murit după o luptă cu cancerul, descoperit de curând", se arată în declarație. "A fost înconjurată de  familie și a luptat cu multă putere, lăsându-ne cu certitudinea bucuriei ei nesfârșite de a trăi și de orice aventuri care o așteaptă. Pe cât de emblematică a fost pe ecran, a fost o mamă și o bunică și mai uimitoare".


"Suntem recunoscători echipei incredibile de medici și asistente de la Moffitt Cancer Center pentru îngrijirea lor", continuă comunicatul. "Bucuria și pasiunea mamei noastre pentru viață, pentru copiii, nepoții și numeroasele ei animale, ca să nu mai vorbim de bucuria ei eternă de a crea, au fost de neegalat și ne lasă inspirați să ne trăim viața la maxim, așa cum a făcut ea. Vă mulțumim pentru dragostea și rugăciunile voastre și vă rugăm să ne respectați intimitatea în aceste momente dificile."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirstie Alley (@kirstiealley)


Kirstie Louise Alley s-a născut în Wichita, Kansas, în 1951, și s-a mutat la Los Angeles în 1980, unde a lucrat ca designer de interior. Alley era deja implicată în Biserica Scientologică și a căutat tratament pentru o dependență de cocaină prin intermediul programului Narconon, afiliat acesteia, pe care l-a creditat cu sobrietatea sa, potrivit Variety. 

În 1982, și-a început cariera cinematografică în "Star Trek II: The Wrath of Khan", urmat la scurt timp de "Blind Date" și miniseria "North and South" din 1985. Doi ani mai târziu, a jucat alături de Mark Harmon în comedia de succes a lui Carl Reiner, "Școala de vară".

În acel an, Alley a înlocuit-o pe Shelley Long în serialul "Cheers" de pe NBC, care se număra printre cele mai bune sitcomuri. În 1991, când a câștigat premiul Emmy pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru acest rol, a ținut un celebru discurs deocheat, în care i-a mulțumit soțului ei, actorul Parker Stevenson: "Aș vrea să-i mulțumesc soțului meu, Parker, omul care mi-a dat cel mai mult în ultimii opt ani". Cel de-al doilea Emmy a fost pentru filmul de televiziune "David's Mother" din 1994, în care a jucat rolul părintelui unui adolescent cu autism.

Printre culmile carierei lui Alley se numără și serialul "Veronica's Closet" de la NBC (1997-2000), comedia meta 2005 de la Showtime "Fat Actress" și rolul principal alături de John Travolta în cele trei filme "Look Who's Talking", o trilogie care a debutat în 1989 și care a fost un mare succes.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirstie Alley (@kirstiealley)

Alley a fost purtător de cuvânt al sistemului de slăbire Jenny Craig, apoi s-a despărțit și și-a înființat propria companie Organic Liaisons. Ulterior s-a întors la Jenny Craig, care i-a achiziționat compania. În ultimii ani, Alley a devenit activă - și uneori combativă - pe rețelele de socializare. Ea a scris pe Twitter că susținea campania prezidențială a lui Donald Trump, apoi și-a retras sprijinul, după care a spus că a votat pentru el. Deși deseori s-a certat cu oamenii din cauza politicii, ea a fost, de asemenea, responsabilă pentru câteva exemple de umor nepartizan, fără menajamente, care au devenit clasice în social media, cum ar fi răspunsul ei la moartea fizicianului Stephen Hawking: "Ați avut un drum bun... mulțumesc pentru contribuția dvs.".


A lucrat constant, întotdeauna: Alley s-a clasat pe locul al doilea la "Dancing With the Stars" în 2011; în 2013, a avut un sitcom autointitulat la TV Land numit "Kirstie", care a fost anulat după un sezon; a participat la sezonul 2 din "Scream Queens" în 2016; iar la începutul acestui an, a apărut în sezonul 7 din "The Masked Singer" - în rolul lui Baby Mammoth.

În urma ei au rămas un fiu, William True Stevenson, o fiică, Lillie Price Stevenson și un nepot.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel