Doliu în lumea filmului. A murit actriţa Margarita Lozano

Data publicării:
Doliu. Unsplash.com/ autor David Tomaseti
Descriere foto: Doliu. Unsplash.com/ autor David Tomaseti

Actriţa spaniolă Margarita Lozano a murit la vârsta de 90 de ani

Actriţa spaniolă Margarita Lozano, care a lucrat cu mari regizori europeni precum Pier Paolo Pasolini şi Luis Buńuel, a murit luni, la vârsta de 90 de ani, notează Agerpres.

"Primăria din Lorca a decretat trei zile de doliu după dispariţia actriţei şi fiicei adoptive a oraşului, Margarita Lozano", au anunţat pe Twitter autorităţile din acest oraş spaniol situat în sud-estul ţării, unde a copilărit actriţa.

Născută în 1931 la Tetouan, în Maroc, pe atunci sub protectorat spaniol, fiica unui soldat care era staţionat acolo, Margarita Lozano şi-a început studiile în domeniul modei, înainte de a le abandona pentru a-şi urma pasiunea şi a deveni actriţă.

Ea şi-a făcut debutul în teatru la Madrid.

Margarita Lozano a jucat în "Viridiana", o dramă regizată de spaniolul Luis Buńuel, care a câştigat Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, în 1961.

Foarte apreciată de regizorii italieni, ea a lucrat cu Pier Paolo Pasolini în "Porcherie" (1969) şi cu Sergio Leone în westernul "A Fistful of Dollars" (1964), în care a jucat alături de Clint Eastwood.

Ea s-a retras apoi de pe scenă şi de pe ecrane pentru a se dedica familiei sale, însă a revenit în cinematografia italiană în anii 1980 în mai multe filme ale fraţilor Taviani sau în "La messe est finie" de Nanni Moretti.

Prietenul ei, arhitectul spaniol Simon Angel Ros, a declarat că actriţa "s-a stins în pace": "Inima i-a slăbit încet, nu a suferit", a declarat el pentru presa localăGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel