Doliu în lumea teatrului. A murit actrița Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc

Data publicării:
Doliu. Unsplash.com/ autor David Tomaseti
Descriere foto: Doliu. Unsplash.com/ autor David Tomaseti

Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc s-a stins din viață, la vârsta de 89 de ani. 

Lumea teatrului românesc este în doliu, după ce Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc a decedat, la vârsta de 89 de ani. Aceasta a fost căsătorită timp de 5 ani, între 1960 și 1965 cu actorul Victor Rebengiuc. Deși povestea lor de dragoste s-a terminat destul de repede, cei doi au rămas prieteni. Marea actriță și-a dat ultima suflare marți, 8 februarie 2022.  Anunțul trist a fost făcut de către UNITER.

 

„IN MEMORIAM ANCA VEREȘTI(12 august 1933 – 8 februarie 2022)UNITER află cu tristețe că actrița ANCA VEREȘTI ne-a părăsit.O prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut, ANCA VEREȘTI era o personalitate puternică ce ascundea un om sensibil. Un om discret, de-o modestie copleșitoare, un activ susținător al Campaniei „Artistii pentru artiști', în fiecare an donând celor aflați în nevoie.Din 1956 până în 1989 a jucat pe scena Teatrului Bulandra București.

Au fost 33 de ani de dăruire, de iubire de teatru. Dintre cele mai importante apariții pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma în „Nebuna din Chaillot' de Jean Giraundoux, Viola în „A douăsprezecea noapte' de W. Shakespeare, Natașa în „Război și pace', după Lev Tolstoi. Alte spectacole în care a jucat: „Soțul ideal' de Oscar Wilde, „Mamouret' de Jean Sarment, „Casa Bernardei Alba' de Federico Garcia Lorca, „Viraj periculos' de I.B.Prinstley.

Drum lin spre Lumină, Anca Verești! Dumnezeu să vă ierte!', este mesajul transmis de UNITER.

 

 

Ce spunea Victor Rebenciug despre Anca Verești

 

Actorul a spus despre fosta soție că a fost prima lui dragoste, însă totul s-a spulberat, după ce s-a îndrăgostit de o altă femeie pe care o vedea mai frumoasă și mai talentată.

Anca Vereşti era colega mea din anul I de Institut, o fată extraordinar de frumoasă, cu reale calităţi pentru teatru. A fost prima mea dragoste, amândoi eram foarte tineri atunci. (...) Căsătoria noastră a durat din 60 până în 65, când am divorţat. M-am despărţit de Anca pentru că am întâlnit o altă fată foarte frumoasă, foarte talentată, pe care o chema Mariana Mihuţ. Oricum, relaţiile dintre mine şi Anca se răciseră şi intraseră într-o rutină. Eram căsătoriţi, dar nu mai era dragostea aceea de la început, de pe vremea Institutului. A fost o femeie pe care am iubit-o, o pasiune a tinereţii, însă nu pot să fac un roman de viaţă sau de dragoste.', spunea Victor Rebengiuc despre prima soție, într-un interviu pentru Adevărul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel