Doliu în lumea filmului. A încetat din viaţă actorul francez Jean-Louis Trintignant, la vârsta de 91 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Actorul Jean-Louis Trintignant, personalitate marcantă a cinematografiei şi teatrului francez, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 91 de ani, a anunţat soţia sa, Mariane Hoepfner Trintignant.

Actorul, care a jucat în filme precum "Et Dieu... créa la femme" şi "Amour", a murit "liniştit, de bătrâneţe, în această dimineaţă, la el acasă, în Gard, înconjurat de apropiaţi", a precizat soţia sa.

Cu o voce inconfundabilă şi o prezenţă magnetică, nuanţată de melancolie, Jean-Louis Trintignant a avut o carieră ce s-a întins pe parcursul unei jumătăţi de secol, timp în care a interpretat aproximativ 160 de roluri în teatru şi cinematografie.

Trintignant a intrat în istoria cinematografiei cu "Un homme et une femme" de Claude Lelouch - Palme d'Or la Cannes în 1966 -, a câştigat premiul pentru interpretare la Cannes pentru "Z" de Costa Gravas în 1969 şi un César pentru cel mai bun actor datorită rolului din "Amour", în regia lui Michael Haneke, în 2013, relatează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel