Doliu în lumea cinematografiei. O cunoscută actriță s-a stins din viață

Data publicării:
Nicola Fioravanti, unsplash
Descriere foto: Nicola Fioravanti, unsplash

Lumea cinematografiei este în doliu, după ce o cunoscută actriță franceză s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani.

Actriţa franceză Caroline Cellier, laureată a premiului Cesar din 1985 pentru rolul său din filmul "L'Année des méduses", a murit marţi la Paris la vârsta de 75 de ani după o suferinţă îndelungată, a informat miercuri presa franceză, potrivit Agerpres.

Cunoscută pentru rolurile sale secundare în cinematografie şi teatru şi cu o filmografie prolifică, Cellier (născută în Montpellier în 1945) a colaborat cu regizori de prestigiu, precum Chaude Chabrol, Claude Lelouch, Edouard Molinaro şi cu soţul său, Jean Poiret, cu care a fost căsătorită din 1965 până la moartea acestuia în 1992.

"Azi ne despărţim pentru câteva minute dar vei rămâne mereu forţa, râsul, gluma, sângele meu vărsat, cavalerul meu al dreptăţii, detectorul meu de ipocrizie, luna mea, mama mea, lupta mea....", a scris fiul său, Nicolas Poiret, pe Instagram.

Actriţa rămâne în memorie cu rolurile sale din filme precum "Le Zebre", "Que la bete meure", sau "La vie, l'amour, la mort", dar şi cu interpretări din alte o sută de titluri pentru marele ecran, teatru şi televiziune, de-a lungul unei cariere de peste 50 de ani.

Ultimul său film a fost comedia "Thelma, Louise y Chantal", de Benoit Pétré, din 2010, în care a jucat alături de Jane Birkin şi Catherine Jacob - un omagiu adus filmelor hollywoodiene din anii '90.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicolas Poiret (@nicolas_poiret)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel