Doliu în lumea cinematografiei internaționale! Actorul Ray Stevenson, celebru pentru rolul din Star Wars, a murit

Data actualizării: | Data publicării:
Ray Stevenson, captură video Youtube/ BehindTheVelvetRope.TV
Descriere foto: Ray Stevenson, captură video Youtube/ BehindTheVelvetRope.TV

Actorul George Raymond s-a stins din viață, la vârsta de doar 58 de ani. 

Actorul britanic George Raymond (Ray) Stevenson, cunoscut din filmele "King Arthur" şi "Punisher", a murit la vârsta de 58 de ani, au confirmat reprezentanţii săi, potrivit DPA.

Actorul născut în Irlanda de Nord a decedat duminică, însă mai multe detalii despre moartea sa nu au fost făcute pe moment publice.

Stevenson a jucat, de asemenea, în mai multe seriale de televiziune, printre care serialul BBC/HBO "Rome", unde l-a interpretat pe legionarul roman Titus Pullo, precum şi într-un serial spin-off la "Star Wars", notează Agerpres. 

Actorul urma să apară în noul film Star Wars 

Cel mai recent a jucat în filmul "RRR", premiat cu Oscar în 2022, în rolul răufăcătorului Scott Buxton. Filmul a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original și a fost a doua producție cu cele mai mari încasări din India în 2022.

Stevenson urma să apară în viitorul serial Star Wars "Ahsoka" în rolul lui Baylan Skoll în luna august a acestui an și a participat luna trecută la evenimentul Star Wars Celebration 2023. Stevenson a vorbit la eveniment despre entuziasmul său de a face parte din proiect, spunând că "a ajunge să mânuiască sabia laser este pur și simplu cel mai bun sentiment din lume", notează presa internațională.

"Ahsoka" este al treilea serial de televiziune legat de Star Wars în care Stevenson a jucat, după ce anterior a dat voce rolului Gar Saxon în "Star Wars: Rebels" din 2016 și în două episoade din "Star Wars: Clone Wars" din 2020.

Colegii săi sunt îns tare de șoc

Purefoy i-a adus luni un omagiu lui Stevenson pe Twitter, spunând: "Este atât de trist să aud vestea că Ray Stevenson, Pullo al nostru din Roma, a murit. Un actor genial, curajos, mai mare decât viața, care a umplut fiecare rol pe care l-a jucat până la refuz. Gândurile mele sunt alături de familia lui, de minunata lui soție Betta și de copiii lor minunați. Ce pierdere."

De-a lungul anilor '80, Stevenson a continuat să joace și în diverse emisiuni TV, inclusiv în "The Walking Dead" și "At Home with Braithwaites", înainte de a juca în filme precum "Outpost" în 2008 și "Cirque du Freak: The Vampire's Assistant" în 2009.

Stevenson a continuat să joace în filme de mare succes de-a lungul anilor 2010, cum ar fi comedia de acțiune "The Other Guys", alături de Will Ferrell și Mark Wahlberg în 2010, adaptarea din 2011 a lui Paul W.S. Anderson a filmului "The Three Musketeers", "Divergent" și "The Book of Eli".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel