Doliu în lumea cinematografiei. Fiica lui Charlie Chaplin s-a stins din viață, la 74 de ani

Josephine Chaplin, actrița din "Escape to the Sun" și fiica legendarului actor Charlie Chaplin, a murit la vârsta de 74 de ani.

Fiii ei, Charly, Julien și Arthur, au anunțat vestea într-un ziar francez, precizând că aceasta a murit pe 13 iulie la Paris. Familia a adăugat că o înmormântare privată va avea loc la Paris. Cauza decesului nu a fost publicată imediat, potrivit People.

Fiica lui Charlie Chaplin s-a stins din viață, la 74 de ani

În copilărie, Josephine a apărut în unele dintre filmele celebrului său tată, inclusiv roluri mici în Limelight din 1952 și în A Countess from Hong Kong din 1967. Printre creditele ei ulterioare se numără rolul principal din Escape to the Sun din 1972 și miniseria The Man Without a Face din 1975.

Charlie, un actor legendar din epoca filmelor mute de la Hollywood, a avut 11 copii. Josephine a fost unul dintre cei opt pe care i-a avut cu soția Oona O'Neill, cu care s-a căsătorit în 1943.

Potrivit The Hollywood Reporter, Josephine a trăit mulți ani la Paris, jucând în mai multe filme franceze și supraveghind biroul lui Chaplin pentru familia sa. Publicația a relatat că i-au supraviețuit și frații Geraldine, Michael, Victoria, Jane, Annette, Eugene și Christopher.

Outlet a mai relatat că a fost căsătorită cu Nikki Sistovaris din 1969 până în 1977, iar mai târziu s-a căsătorit cu arheologul Jean-Claude Gardin, care a murit în 2013.

Charlie a murit în decembrie 1977, la vârsta de 88 de ani. Variety a relatat la vremea respectivă că Oona și șapte dintre copiii lor se aflau la căpătâiul lui când a murit, iar fiica Geraldine filmase un film la Madrid, dar s-a grăbit să se întoarcă acasă când a aflat.

Potrivit Smithsonian Magazine, hoții de morminte au furat odată trupul lui Charlie și l-au ținut pentru răscumpărare în martie 1978, cerând 600.000 de dolari. Doi bărbați, Roman Wardas și Gantscho Ganev, au fost în cele din urmă prinși și condamnați. Se pare că aceștia i-au scris ulterior scrisori Oonei în care își cereau scuze.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 22 iul 2023, 12:03 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience