Doliu în lumea cinematografiei. Cineastul francez Michel Deville a murit la vârsta de 91 de ani

Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Regizorul francez Michel Deville, autorul unor filme în care au jucat vedete precum Brigitte Bardot, Catherine Deneuve şi Michel Piccoli, a murit pe 16 februarie la vârsta de 91 de ani şi a fost înmormântat luni.

"Am făcut abia astăzi acest anunţ pentru că am vrut să ne reculegem în intimitatea familiei noastre, iar Michel detesta ceremoniile", a declarat pentru AFP soţia şi colaboratoarea artistului, Rosalinde Deville.

Regizorul filmului "Péril en la demeure" (1985), care a murit "de bătrâneţe", potrivit soţiei sale, a fost "înmormântat în cimitirul din Boulogne-Billancourt, oraşul său natal", situat în apropiere de Paris.

Autor a circa 30 de lungmetraje, Michel Deville a primit două premii César, pentru "Le Dossier 51" (1979, cel mai bun scenariu) şi pentru "Péril en la demeure" (1986, cel mai bun regizor).

Aproape toate filmele sale au avut la bază opere literare pe care le-a adaptat, cum ar fi "La lectrice", cu Miou-Miou în rolul principal, adaptare după romanul lui Raymond Jean, "Le Dossier 51", bazat pe cartea lui Gilles Perrault, şi "La maladie de Sachs", cu Albert Dupontel, adaptare după romanul lui Martin Winckler.

Născut în aprilie 1931, Michel Deville a învăţat arta cinematografică timp de un deceniu de la mentorul său Henri Decoin. A avut succes cu "Benjamin ou les Mémoires d'un puceau" (1967), cu Michele Morgan, Michel Piccoli şi Pierre Clementi în rolurile principale. În 1970, a regizat comedia cu Brigitte Bardot "L'Ours et la poupée", unul dintre ultimele filme ale celebrei actriţe franceze, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel