Doliu în lumea cinematografiei. Actrița din Mary Poppins, Glynis Johns, a murit la vârsta de 100 de ani

Data publicării:
Sursa foto: Glynis Johns, captură YouTube
Descriere foto: Sursa foto: Glynis Johns, captură YouTube

Glynis Johns, cunoscută mai ales pentru rolul  Winifred Banks din Mary Poppins, a murit la vârsta de 100 de ani.

Actrița britanică, a cărei carieră s-a întins pe parcursul a peste 60 de ani, a murit joi la Los Angeles, a confirmat managerul ei. Ea a jucat în zeci de filme și a fost, de asemenea, o interpretă de teatru desăvârșită.

Actrița din Mary Poppins, Glynis Johns, a murit la vârsta de 100 de ani

Managerul ei, Mitch Clem, a declarat într-un comunicat că moartea ei a fost o "zi sumbră pentru Hollywood". Johns a jucat alături de Julie Andrews în 1964 în musicalul clasic Disney Mary Poppins, care a câștigat cinci premii Oscar. Managerul ei de 25 de ani, dl Clem, a declarat că "lumina ei a strălucit foarte tare timp de 100 de ani".

"Glynis și-a croit drumul prin viață cu inteligență, spirit și dragoste pentru performanță, afectând milioane de vieți", a spus el aducând un omagiu, notează BBC.com

"Astăzi este o zi sumbră pentru Hollywood. Nu numai că deplângem dispariția dragei noastre Glynis, dar deplângem și sfârșitul epocii de aur a Hollywood-ului".

Ea a mai câștigat un premiu Tony în 1973 pentru rolul Desiree Armfeldt din musicalul A Little Night Music de Stephen Sondheim de pe Broadway, în care a cântat Send In The Clowns. Sondheim a scris cântecul special pentru ca Johns să-l cânte, însă ea a pierdut rolul în favoarea lui Elizabeth Taylor în versiunea cinematografică din 1977.

"Întotdeauna am spus că Send In The Clowns a fost cel mai bun cadou pe care l-am primit vreodată", a declarat ea pentru agenția de presă AP.

Într-un interviu acordat ABC News în octombrie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani, Johns a adăugat: "Am fost aplaudată pentru asta. Mi-a plăcut să o fac. Am simțit asta".

Cine a fost Glynis Johns

Făcând parte dintr-o familie din lumea showbusiness-ului, Johns s-a născut la 5 octombrie 1923 în Africa de Sud, în timp ce părinții ei, actori galezi, jucau acolo. Primul ei rol pe marele ecran a fost în 1948, în rolul sirenei Miranda, iar prestația sa din comedie a făcut-o vedetă în Marea Britanie.

Ulterior, a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul din filmul The Sundowners din 1960. A avut, de asemenea, apariții frecvente la televiziune, inclusiv în Batman, și a jucat în propriul ei sitcom Glynis la televiziunea americană în 1963.

Ultimele sale roluri de actriță au fost în filmul "While You Were Sleeping" din 1995, cu Sandra Bullock, și în filmul "Superstar" din 1999, cu Molly Shannon și Will Ferrell.

S-a retras în SUA și și-a petrecut ultimii ani într-un azil de bătrâni din Hollywood, unde a murit liniștită, a declarat managerul ei pentru BBC News. Înaintea împlinirii a 100 de ani, în octombrie, parlamentarul laburist Chris Bryant a cerut ca Johns să fie făcută damă.

El a scris joi pe Twitter: "Atât de trist. Unul dintre marii actori britanici care ar fi trebuit să primească titlul de dame".

Actriței îi supraviețuiește nepotul ei Thomas Forwood, care locuiește la Paris, și cei trei strănepoți ai ei. Ea va fi înmormântată alături de tatăl ei, actorul Mervyn Johns, în Marea Britanie.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel