Doliu în lumea cinematografiei. Actorul Hugh Keays-Byrne, din „Mad Max”, s-a stins din viață la 73 de ani

Data publicării:
Screen on Foxtel Arts, captura youtube
Descriere foto: Screen on Foxtel Arts, captura youtube

Actorul Hugh Keays-Byrne s-a stins din viață la vărsta de 73 de ani. Anunțul trist a fost făcut de regizorul britanic Brian Trenchard-Smith.

Regretatul actor a jucat rolul personajului negativ ”Toecutter”, alături de Mel Gibson.Regizorul britanic Brian Trenchard-Smith a confirmat pe rețelele de socializare că actorul Hugh Keays-Byrne a murit marți.

Atât fanii, cât și colegii de breaslă au rămas profund îndurerați la aflarea acestei vești teribile care a îndoliat lumea cinematografică. Aceștia au transmis mai multe omagii, dar și condoleanțe familiei îndurerate: 

„Este uimitor cum ai reușit să joci rolul unui lider demonic, când aveai, de fapt, un suflet atât de bun și frumos”, a scris Charlize Theron pe contul ei de Twiter.

 

„Hugh a fost un om minunat, i-a ajutat pe ceilalți și a oferit adăpost unui adolescent fără casă”, a scris Trenchard-Smith pe rețelele sociale.

 

Actorul e devenit cunoscut după ce a apărut în  „Mad Max„ , care a fost realizat Down Under. Regizorul George Miller l-a adus înapoi la „Fury Road„, unde a interpretat și antagonistul Immortan Joe. Acesta a explicat că, în timp ce personajul său original, Toecutter, fusese membru al unei „minorități nomade oprimate”, Immortan Joe era „un om renascentist”.

Trenchard-Smith  l-a numit „un actor excelent și un bun prieten”: „Hugh avea o inimă generoasă, și oferea o mână de ajutor persoanelor nevoiașe și fără adăpost. Îi păsa de justiția socială și de conservarea mediului cu mult înainte ca aceste probleme să devină la modă. Viața sa a fost guvernată de simțul său asupra unicității umanității. Ne va fi dor de exemplul său și de prietenia sa", a spus regizorul Trenchard-Smith.

Criticul de film, Luke Buckmaster, l-a descris pe actor ca fiind „visceral, cu o forță uriașă și un talent subestimat”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel