Doliu în lumea cinematografiei. A murit Tom Sizemore, actorul din ''Salvaţi soldatul Ryan''

Data publicării:
Tom Sizemore, captură video YouTube
Descriere foto: Tom Sizemore, captură video YouTube

Actorul american Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul său în ''Salvaţi soldatul Ryan'', a murit.

Actorul american Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul său din pelicula ''Salvaţi soldatul Ryan", a murit la vârsta de 61 de ani, a anunţat vineri agentul său.

"Cu mare tristeţe şi durere trebuie să anunţ că actorul Thomas Edward Sizemore ('Tom Sizemore'), s-a stins în somn la spitalul St Joseph din Burbank. Fratele său Paul şi copiii săi Jayden şi Jagger (...) s-au aflat lângă el", în California, potrivit unui comunicat.

Actorul a suferit un anevrism cerebral în februarie, se afla în comă şi a fost deconectat de la aparate vineri. Cu câteva zile înainte, medicii anunţaseră familia actorului că nu se mai poate face nimic pentru el, a declarat managerul său Charles Lago.


"Astăzi, medicii i-au informat familia că nu mai există speranţe de recuperare şi au recomandat decizia de încheiere a vieţii. Familia sa urmează să se decidă asupra chestiunilor legate de sfârşitul vieţii şi un comunicat de presă va fi publicat miercuri", a anunţat luni seară managerul actorului, Charles Lago, pentru mass-media din Statele Unite.

Tom Sizemore a devenit celebru în anii 1990 şi a jucat alături de Tom Hanks în filmul premiat cu Oscar "Saving Private Ryan" (1998), în care a interpretat rolul sergentului Horvath.

Printre celelalte producţii importante din filmografia sa se află pelicule precum "Pearl Harbor", "Heat" şi "True Romance". A fost nominalizat la Globul de Aur pentru interpretarea unui mafiot în lungmetrajul TV "Witness Protection" (1999).

Odată cu faima şi banii, a venit însă şi dependenţa de droguri, iar starul american a vorbit în autobiografia sa despre dependenţa lui de heroină şi metamfetamine.

În 1997, a fost arestat sub suspiciunea de agresiune comisă asupra soţiei sale, actriţa şi jucătoarea de tenis Maeve Quinlan, de care a divorţat doi ani mai târziu.

În 2003, Tom Sizemore a fost condamnat la şase luni de închisoare după ce a bătut-o pe iubita lui de atunci, Heidi Fleiss - supranumită "Matroana Hollywoodului". Instanţa i-a ordonat cu acea ocazie să urmeze un curs complet într-o clinică de dezintoxicare şi un curs de management al furiei.

În anii recenţi, starul american a avut o apariţie episodică în serialul "Cobra Kai" produs de Netflix şi un rol recurent în cel de-al treilea sezon al serialului cult "Twin Peaks", regizat în 2017 de David Lynch.

Tom Sizemore a avut o viaţă personală agitată, a luptat împotriva dependenţei de droguri şi a fost închis în mai multe rânduri, inclusiv pentru violenţe împotriva partenerei sale de viaţă, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel