Doliu în lumea artistică. Corneliu Murgu a decedat: "Astăzi, timpul varsă peste veșnicie… o lacrimă"

Data publicării:
Corneliu Murgu, sursa facebook, Opera Națională București
Descriere foto: Corneliu Murgu, sursa facebook, Opera Națională București

Lumea artistică este în doliu, după ce Corneliu Murgu, unul dintre cei mai de preț tenori din România, a murit.

Cunoscut drept unul dintre cei mai de preț tenori din România, Corneliu Murgu a murit la vârsta de 72 de ani. În trecut, el a condus Opera Națională Română din Timișoara timp de 19 ani.

Corneliu Murgu avea mai mult probleme de sănătate, care i-au adus sfârșitul. Tristul anunț a fost făcut pe pagina Operei din Timișoara.

„Tristă aniversare a Operei Naționale Române din Timișoara la împlinirea a 74 de ani de la primul spectacol al acestei instituții. Marele tenor de talie internațională Corneliu Murgu și cel care a condus timp de 19 ani destinele Operei timișorene a trecut astăzi în eternitate”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

Corneliu Murgu și-a început educația muzicală în Timișoara, după care a mers la cea mare școală de canto, la Conservatorul din Florența. Acesta a  primit mai multe premii de interpretare și a avut contracte cu cele mai renumite teatre de operă din Italia, precum Scalla din Milano, Opera din Roma, teatrul La Fenice din Veneția, dar și altele.

„Astăzi, timpul varsă peste veșnicie… o lacrimă! A lăsat timpul, pentru a se alătura celor ce i-au fost înaintași și contemporani, marilor artiști așezati în ceruri! Este și va rămâne unul dintre cei mai reprezentativi artiști lirici ai Lumii, României și Timișoarei! A dăruit scenei și ulterior instituției artei, însăși viață sa! Cuvintele nu le găsesc și fără noimă îmi par, în acest moment al părăsirii îl vom păstra viu în amintirea noastră, prin tot ceea ce a lăsat în urmă sa, Gradissimo Maestro, Il Leone Corneliu Murgu!”, a transmis soprana Mihaela Marcu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel