Doliu în handbal: Fostul tehnician Bogdan Macovei a decedat la vârsta de 67 de ani

Data publicării:
Bogdan Macovei. Foto FRH
Descriere foto: Bogdan Macovei. Foto FRH

Bogdan Macovei, care a condus echipa feminină de handbal a României la clasarea pe locul al patrulea la Campionatul Mondial din 1999, a decedat la vârsta de 67 de ani, a anunţat, luni, Federaţia Română de Handbal.

''Toată lumea îl cunoştea ca 'Profu'', pentru că a călăuzit generaţii întregi de sportivi ca antrenor, profesor, coleg. În toată cariera sa dedicată handbalului, Domnul Bogdan Macovei a obţinut performanţă, împărtăşind sfaturile sale cu sufletul deschis şi sincer, în ultima perioadă ca Director Tehnic al Federaţiei Române de Handbal. Lumea noastră, a handbalului, e profund îndurerată de dispariţia sa, pentru că am pierdut un mentor şi un prieten, un profesionist. Rămâi cu bine, Profu'!'', se arată în mesajul transmis de FRH pe site-ul său oficial.

Macovei, autorul mai multor cărţi despre handbal şi lector EHF, a mai pregătit naţionala feminină a României şi la Mondialul din 1990, când tricolorele au ocupat locul 7, precum şi la Jocurile Olimpice din 2000.

A cucerit două titluri de campion al României cu Oltchim Râmnicu Vâlcea şi a mai pregătit echipa macedoneană Kometal Skopje, cu care a ajuns în sferturile Ligii Campionilor, dar şi naţionala feminină a Macedoniei, cu care s-a clasat pe 7 la Mondialul din 1997.

Macovei a făcut performanţă şi la masculin, cu Pelister Bitola, cu care a ajuns în finala Cupei Challenge în 2002, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel