Doliu în lumea filmului. Actrița ucraineană Oksana Shvets a fost ucisă în atacul cu rachete rusești: "Fără iertare "

Data actualizării: | Data publicării:
Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K
Descriere foto: Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Oksana Shvets, una dintre cele mai cunoscute actrițe din Ucraina, a murit. 

O îndrăgită actriță din Ucraina, Oksana Shvets, a fost ucisă în capitala Kiev în timpul unui atac cu rachete rusești, potrivit teatrului unde lucra și era membră a trupei. Ea ar fi avut 67 de ani. Shvets făcea parte din comunitatea Teatrului Tânăr, care și-a exprimat joi, pe Facebook, durerea și furia pentru pierderea unui membru al "familiei" sale, potrivit PEOPLE.

"În timpul bombardării cu rachete a unei clădiri rezidențiale din Kiev, o artistă binemeritată a Ucrainei, Oksana Shvets, a fost ucisă", a declarat teatrul într-o postare tradusă. "Amintire luminoasă pentru talentata actriță! Nu există iertare pentru dușmanul care a venit în țara noastră!"

Potrivit Deadline, desemnarea lui Shvets ca "artistă binemeritată" se referă la reușita ei de a obține o insignă de Artist Merituos al Ucrainei, una dintre cele mai înalte distincții din țară pentru artele spectacolului. Kyiv Post, un ziar de limbă engleză cu sediul în Ucraina, a anunțat, de asemenea, joi, pe Twitter, decesul lui Shvets.

"Actrița Teatrului Tânăr Oksana Shvets a fost ucisă la Kiev în timpul războiului", a scris publicația.

“Prieteni, aș dori să-i informez pe toți cei care l-au cunoscut pe Artem Datsishin că pe 26 februarie a fost rănit de bombardamentele asupra Kievului și a murit în spital”, a fost mesajul postat pe Facebook de una dintre colegele sale de scenă, Tatiana Borovik.

Shvets a absolvit un studio de actori la Teatrul Ivan Franko și la Institutul de Stat de Artă Teatrală din Kiev. Shvets a jucat la Teatrul de Muzică și Dramă din Ternopil și la Teatrul de Satiră din Kiev, pe lângă activitatea sa la Teatrul Tânăr, relatează Deadline. The Hollywood Reporter a numit-o o "veterană a scenei și a ecranului de zeci de ani în Ucraina".

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă

Luptele de acolo continuă la aproximativ trei săptămâni după ce forțele rusești au lansat o invazie pe scară largă pe 24 februarie - primul conflict terestru major din Europa din ultimele decenii. Detaliile se schimbă pe zi ce trece, dar sute de civili au fost deja raportate ca fiind morți sau răniți, inclusiv copii.

"Nu știi unde să te duci, unde să fugi, pe cine trebuie să suni. Este pur și simplu panică", a declarat pentru PEOPLE Liliya Marynchak, o profesoară în vârstă de 45 de ani din Ivano-Frankivsk, Ucraina, despre momentul în care orașul ei a fost bombardat - una dintre numeroasele relatări ale bombardamentelor efectuate de ruși.

Invazia, ordonată de Putin, a atras condamnări în întreaga lume și sancțiuni economice tot mai severe împotriva Rusiei. În condițiile în care forțele NATO se concentrează în regiunea din jurul Ucrainei, diverse țări au promis, de asemenea, ajutor sau sprijin militar pentru rezistență. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a făcut apel la discuții de pace - până acum fără succes - îndemnând în același timp țara sa să riposteze.

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel