Avertismentul doctorului Emilian Imbri: va fi pandemie și în 2022. Bucureștiul ar putea intra în carantină

Data publicării:
Medicul Emilian Imbri, captură foto Digi24
Descriere foto: Medicul Emilian Imbri, captură foto Digi24

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti spune că virusul a scăpat de sub control, iar Capitala va intra în carantină. 

Invitat în emisiunea „România 9” de la TVR, Doctorul Emilian Imbri a vorbit despre cum vor evolua lucrurile și în cât timp lumea va reveni la normal. Chiar dacă durează deja de un an de zile, iar toți oamenii se așteaptă să revină cât mai curând la activitățile din trecut, medicul spune că pandemia va dura și în 2022. 


„Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău”, a declarat doctorul Emilian Imbri. 


Medicul a vorbit și despre situația Capitalei, care ar putea ajunge să se închidă, din cauza numărului mare de infectări. Dr. Emilian Imbri spune că pacineții care vin să se interneze acum cu Covid-19 se află într-o stare mult mai gravă, iar simptomele sunt mult mai accentuate. 


„Bucureştiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienţi mai mulţi şi cu simptomatologie mai gravă. Situaţia nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de şovăială”, a spus fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti. 


Renumitul medic a vorbit şi despre Sărbătoarea de Paşti, când majoritatea oamenilor nu vor mai ține cont de restricții și vor încălca regulile de distanțare sociale. 


„Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paşti. «Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligaţi, dar nu o să respectăm!» Deja ai satisfacţia că de Paşti nu o să respecţi. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele”, a adăugat Dr. Emilian Imbri. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel