Dieta extremă la care a apelat Marius Manole. Cum arată acum actorul: „Dacă nu leșin diseară la spectacol poate fac 72 de ore”

Data publicării:

Marius Manole a dezvăluit la ce dietă extremă a apelat. 

Marius Manole se numără printre cei mai îndrăgiți actori din România. Recent, actorul a decis să își schimbe puțin stilul de viață, astfel că a apelat la o dietă extremă. Este vorba despre postul intermitent pentru 40 de ore, cu speranța că se vor prelungi în 72.

Dieta extremă la care a apelat Marius Manole

„40 de ore de fasting (fără mâncare). Doar apă, ceai și cafea fără zahăr. Încă sunt bine și energic. Wooooow. Dacă nu leșin diseară la spectacol (că vreau să merg și la sală), poate fac 72 de ore. La mine e pentru prima oară. Voi aveți experiențe în acest sens? Later edit: Ziua a 2-a a fost cea mai grea. Dar am jucat și nu am leșinat.”, , a fost mesajul transmis de actor în social media.

Cum ți corect postul intermitent

 „Postul intermitent este practica de a manca doar într-un interval delimitat de timp. Nu e nimic nou în asta, primii care au apelat la această practică (evident, din alte considerente) erau soldații aflați în marș, care mâncau doar seara și dimineața. De fapt, înainte să fie popularizată ca metoda de slăbire/biohacking a fost cunoscută sub numele de warrior diet. În prezent există numeroase sisteme de post intermitent, de la mâncat toate mesele  în 4-8 ore pe zi până la formule extreme, în care mănânci la 2 zile cu o zi de pauză de repaus digestiv sau mâncat o singură masă pe zi. Abordări extreme se referă la posturile doar cu lichide sau posturi doar cu apă, dar acelea sunt formule extreme și periculoase pentru sănătate dacă nu sunt făcute cu o indicație clară și sub supraveghere medicală. Sincer, mie treaba asta cu mâncat marțea și joia mi se pare vecina cu tulburările alimentare și nu ar trebui în vreun fel încurajată. Să nu uităm că vedetele fac de multe ori lucruri trăznite și nu-s chiar exemple solide de urmat, așa că indemn pe toată lumea care decide să urmeze un astfel de plan alimentar să se documenteze bine, să discute cu un specialist în nutriție ca să ia decizii informate și să aibă acordul medicului pentru astfel de regimuri, pentru că în cazul persoanelor cu probleme de sănătate sunt realmente periculoase. Din cauza tiparului de hrănire se pot declasa gastrite, crize de fiere, constipație, hipoglicemii. Nu e de joacă, deloc”, a declarat Cori Grămescu, în exclusivitate pentru kfetele.ro

Cât de important este îți calculezi caloriile în timpul postului intermitent

„Depinde ce obiectiv ai.:) Nutriția trebuie mereu gândită în context, sunt foarte puține lucruri care sunt universal valabile în spațiul de nutriție.

Pentru cineva care nu are un focus pe slăbire, nu e necesar să monitorizezi caloriile, dar trebuie spus faptul că atunci când sărim peste mese, mai ales mesele din prima parte a zilei, există un risc crescut să mâncam mult mai mult spre seară, să ronțăim tot felul de gustărele și în felul asta să luam în greutate. Dacă obiectivul este de slăbire, vor trebui monitorizate caloriile, proteinele și fibrele ca în orice regim de slăbire. O problemă reală a formulelor de post intermitent este că organismul uman nu prea absoarbe mai mult de 30 de grame de proteină la o masă, o porție echivalentă cu 150 de grame de carne de exemplu. În intermitent fasting pentru că sunt doar 2 mese, e cel puțin complicat să ne asimilăm necesarul de proteine, mai ales dacă avem obiectiv de slăbire și facem sport. În aceste situații e nevoie adeseori să mâncam peste 100 de grame de proteine pe zi, adică am avea nevoie de 4 mese ca să absorbim corect necesarul proteic zilnic. Nu e o decizie simplă și n-ar trebui tratată superficial, doar pentru că vedeta X sau un antrenor de fitness de 20 de ani recomandă să ții intermitent fasting”, a mai mai spus specialista. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel