Diana Dumitrescu, victima depresiei, după divorțul de Ducu Ion: "A fost foarte greu. Ajungi până la gânduri negre de sinucidere"

Data publicării:
Sursa foto: Diana Dumitrescu, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Diana Dumitrescu, instagram

Diana Dumitrescu a recunoscut că s-a confruntat cu depresia, după divorțul de Ducu Ion.

Diana Dumitrescu se numără printre cele mai apreciate actrițe din România. Vedeta a fost căsătorită cu Ducu Ion, producător de film, iar după șase ani de relație și aproape patru de mariaj, cei doi au decis să divorțeze. Diana Dumitrescu a recunoscut că s-a confruntat cu depresia și a apelat la psiholog.

Diana Dumitrescu, victima depresiei, după divorțul de Ducu Ion

'La vreo doi ani după aceea, lucrurile au început puţin să se schimbe. Jucând foarte multe roluri şi asimilandu-mi foarte multe caracteristici care nu erau ale mele, la un moment da, m-am pierdut. Mi-am pierdut personalitatea mea, nu mai înţelegeam ce se întâmplă cu mine, probabil că atunci au pornit şi problemele. Mi se părea că viaţa mea nu are valoare, deşi eu munceam, aveam un soţ, aveam o casă, o familie, nu simţeam lucrurile de sub picioare şi nu mai sunt fericită. Nu mă mai bucura nimic. Nimic din ce realizăm nu mă mai bucura. 'Nu ştiu, cred că atunci când am conştientizat că nu mai funcţionează relaţia.', declara aceasta, în urmă cu ceva ani, pentru Protv.

Actrița recunoaște că a fost o etapă extrem de grea pentru ea, însă terapia a ajutat-o să se regăsească. 

„Eu am fost norocoasă, pentru că nu am ajuns în depresie, dar am trecut printr-un episod depresiv, prin stări depresive. În mod normal, depresia se poate declanşa până în 24 de ani de la un episod traumatic. La mine a fost la 30 de ani, pentru că am divorţat. A fost o etapă foarte grea în viaţa mea. Foarte multe lucruri s-au întâmplat atunci. Am început să fac terapie din 2012, pentru că semnele unei depresii se vedeau, deşi nu le ştiam, existau şi cumva faptul că eu am continuat să fac terapie m-a ajutat să nu ajung acolo', a mărturisit Diana Dumitrescu, în cadrul emisiunii „Vorbeşte Lumea', de la Pro TV.

Diana Dumitrescu: Nu puteam să mă opresc din plâns, eram singură în casă

Diana Dumitrescu a povestit că cel mai greu moment a fost la un an de la divorț. Actrița a recunoscut că nu se mai regăsea în nimic și făcea atacuri de panică foarte urâte. Atunci, vedeta a decis să facă ședințe de terapie mai des, pentru a scăpa de stările cu care se confrunta.

Episodul a fost foarte greu. În 2013 am divorțat și cel mai greu mi-a fost în 2014, pentru că îți ia ceva timp să te vindeci, să-ți găsești o stabilitate, să-ți găsești drumul în viață. Viața mea s-a schimbat atunci cu totul și a fost un dezechilibru foarte mare pentru mine. Terapia a încercat să mă învețe cum să trăiesc din nou. În primul rând lipsa poftei de viață, să nu-ți mai găsești niciun motiv de a fi fericit, nu mai dormi, ai insomnii, ajungi până la gânduri negre de sinucidere. Când ești în depresie poți să te gândești și la asta. În 2012 eram bine, dar totuși ceva nu era bine. Am început terapia. În 2014 am avut un atac de panică foarte urât. În timpul nopții, m-am trezit plângând, a durat vreo două ore. Nu puteam să mă opresc din plâns, eram singură în casă, nu înțelegeam de ce plâng și mă speriam și mai tare. Mi-am sunat psihoterapeutul și a zis să facem ședințele mai dese pentru că am nevoie. Așa am început o terapie mai intensă', a mai spus actrița.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel