Cum să faci în casă propriul dezinfectant de mâini. Ai nevoie doar de trei ingrediente

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Cu doar câteva uleiuri esențiale, vă puteți face propriul  dezinfectant de mâini, complet natural și super eficient, gata de a fi folosit oricând. În plus, ceea ce îl face și mai util este faptul că nu îți usucă pielea.

Iată cum prepari propriul dezinfectant de mâini, în casă, cu doar trei ingrediente:

-Apă de hamamelis
-Aloe Vera
-Uleiuri esențiale (arbore de ceai, mentă sau cuișoare)
-O sticlă mică

Cum să-ți faci propriul dezinfectant de mâini:


-Pentru a pregăti soluția începeți prin a amesteca gelul de aloe vera (2-3 linguri) într-un bol. La acesta, adăugați câteva picături de hamamelis și uleiuri esențiale pe placul dumneavoastră. Este de preferat să folosiți uleiuri esențiale care sunt blânde și ajută la combaterea bacteriilor răspândite.

-Se amestecă bine. După ce ați terminat, transferați totul într-o sticlă pe care doriți să o utilizați. Dezinfectantul tău de mâini este gata de a fi folosit!

Beneficiile acestui dezinfectant

Dezinfectanții de mâini sunt preferați datorită ușurinței de utilizare și a eficacității lor în eliminarea microbilor. Utilizarea uleiurilor esențiale, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, ucide eficient bacteriile dăunătoare și mulți alți germeni, cum ar fi ciupercile.
Hamamelisul conține un procent esențial de alcool, care nu este dur pentru piele, dar care funcționează eficient. Cu toate acestea, îl puteți omite dacă doriți să faceți o soluție fără alcool. Pe de altă parte, aloe vera hidratează și hrănește pielea, fără să o usuce. De asemenea, puteți alege să includeți în aceasta vitamina E, dacă doriți să îi sporiți beneficiile și să prelungiți durata de valabilitate a soluției.

Modul corect de a o aplica

Oricât de practice și comode sunt dezinfectantele de mâini, este important să le folosești în modul corect. Pentru a anihila germenii, începeți prin a aplica o cantitate mică de soluție dezinfectantă pe mâini.  Nu încercați să clătiți sau să ștergeți surplusul după aplicarea produsului, potrivit timesofindia.com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel