Caz șocant în Australia. Deţinuţi evacuaţi din cauza unei invazii de şoareci

Data actualizării: | Data publicării:
Deţinuţi evacuaţi din cauza unei invazii de şoareci, foto pixabay/ sursa Capri23auto
Descriere foto: Deţinuţi evacuaţi din cauza unei invazii de şoareci, foto pixabay/ sursa Capri23auto

O invazie devastatoare de şoareci a forţat marţi autorităţile australiene să înceapă mutarea a sute de deţinuţi dintr-o închisoare din statul New South Wales pentru a repara daunele provocate de micile rozătoare.

Şoarecii au atacat în special tavanele şi au ros cablurile de la centrul de corecţie din Wellington, situat într-o zonă rurală.

 

"Sănătatea, siguranţa şi bunăstarea personalului şi a deţinuţilor sunt prioritatea noastră principală, deci este important să acţionăm cât mai repede posibil pentru a efectua lucrările de reabilitare", a declarat într-un comunicat Peter Severin, comisarul responsabil cu serviciile corecţionale în New South Wales.

 

Până la 420 deţinuţi şi 200 de angajaţi vor fi transferaţi la alte instituţii până la sfârşitul lunii iunie.

 

De câteva luni estul Australiei este victima unei invazii de şoareci care atacă casele şi devorează recoltele.

 

Această invazie este ultimul dezastru care i-a lovit pe fermierii australieni, după ani de secetă, luni de incendii forestiere devastatoare la sfârşitul anului 2019 şi inundaţiile care le-au urmat, notează Agerpres. 

 

Rozătoarele au apărut în octombrie, în urma unei recolte excepţionale, după cea mai gravă secetă înregistrată vreodată.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel