Detalii neștiute despre viața Corneliei Catanga. Grigore Leșe: „Nimeni nu s-a ocupat serios de frământările ei”

Data actualizării: | Data publicării:
Grigore Leșe, captura foto Youtube, sursa De-a viata ascunselea
Descriere foto: Grigore Leșe, captura foto Youtube, sursa De-a viata ascunselea

Cornelia Catanga s-a stins din viață vineri dimineață, la Spitalul Universitar din Capitală. Grigore Leșe, cunoscutul interpret de muzică populară, detalii neștiute din viața artistei. 

Lumea muzicii a fost zguduită de moartea Corneliei Catanga. „Regina muzicii lăutărești” s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani din cauza unui stop cardio respirator. Testul Covid-19 a demonstrat că artista era infectată cu noul coronavirus. Cunoscutul interpret de muzică populară Grigore Leșe a vorbit despre greutățile prin care a trecut regretată artistă. 


„Cornelia Catanga a fost o lăutăreasă de frunte. A performat muzica lăutărească urbană, a întreținut atmosfera într-un mod unic la chefuri, la nunți, la botezuri. Când spuneai muzică lăutărească, spuneai Cornelia Catanga. Când spuneai Cornelia Catanga, spuneai muzica lăutărească”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.


Invitat în emisiunea „De-a viaţa ascunselea cu Florentina Fântanaru” de la Antena 3, cântărețul i-a adus un omagiu Corneliei Catanga.

 
„Dumnezeu să o ierte pe Cornelia. Am făcut cu ea o emisiune acum un an şi jumătate (...) Am urmărit ce se vorbeşte despre Cornelia Catanga. Multe se vorbesc şi se vorbeşte puţin despre muzica pe care a performat-o Cornelia Catanga. Cum a fost viaţa ei. Ea mi-a povestit când a fost la mine la emisiune. Nimeni nu s-a ocupat serios de frământările ei. Pentru ea a fost o suferinţă. Mi-a povestit asta cu mult patos. Trebuie să fim mai reţinuţi când vorbim de un om, că nu ştii ce are în suflet şi cât de tare îl poţi supăra.


(...) Când avem posibilitatea de a vorbi despre ea, trebuie să vorbim puţin. Eu asta am învăţat. Trebuie să cultivăm simplitatea. Moartea face parte din noi. Noi ne petrecem viaţa în lumea asta. Ea, Catanga, a dezlegat lumea atâta cât a putut. Asta e viaţa, aşa sunt artiştii. Nu trebuie să intrăm în problemele lor finaciare, că unde va fi îngropată. Ea a cântat, ne-a bucurat, a participat la concerte, a fost în emisiuni, a avut o familie foarte frumoasă. Întâlnirea cu Cornelia Catanga mi-a produs mare bucurie. Am cunoscut-o mai bine şi mi-a povestit cum e viaţa ei, cum cântă. Mi-a spus că atunci când cântă este foarte fericită”, a spus Grigore Leşe la Antena 3.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel