Desene animate celebre, INTERZISE copiilor. Irina Margareta Nistor, reacție dură: „Suntem experți la tot ceea ce înseamnă cenzură și am avut-o până în '89”

Data actualizării: | Data publicării:
Irina Margareta Nistor, foto Facebook
Descriere foto: Irina Margareta Nistor, foto Facebook

Irina Margareta Nistor, celebrul critic de film, a reacționat dur după ce trei desene animate celebre: Dumbo, Pisicile aristocrate și Peter Pan, au fost interzise copiilor sub 7 ani pe Platforma de streaming video Disney+, pe motiv că ar conţine stereotipuri ori prejudecăţi rasiale.

Platforma de streaming video Disney+ , a interzis accesul  copiilor sub 7 ani la vizionarea unor filme celebre de animaţie, precum "Pisicile aristocrate", "Dumbo" și "Peter Pan", pe motiv că ar conţine scene care promovează stereotipuri ori prejudecăţi rasiale. 

Potrivit DC News, cele trei animații au fost excluse din secţiunea "Copii" a platformei, însă pot fi accesate de pe un cont de adult, însoţite de un avertisment referitor la "descrieri negative", a precizat compania Disney. 

"Acest program include descrieri negative și/ sau tratament necorespunzător aplicat unor persoane sau obiceiuri. Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum. În loc să înlăturăm acest conţinut, vrem să recunoaștem că el are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant", au mai transmis cei de la Disney.

 

Reacția Irinei Margareta Nistor


Criticul de film spune că această decizie este una ridicolă și exagerată. 


"Eu nu sunt de acord, pentru că este de un ridicol total toată povestea asta. Pe lângă faptul că nu ai cum să convingi un copil de șapte ani ce este rasismul, adică el oricum nu percepe și niciuna din scenele astea nu a fost gândită ca atare. E o aiureală totală! Un singur lucru bun e că toată lumea o să revadă cu mare plăcere filmele astea, iar părinții pot în continuare să le acceseze. Numai copiii până în șapte ani nu pot, care oricum nu cred că accesau în mod special Disney+ ăsta.

Cred că este pur și simplu o exagerare și dacă e vorba așa, putem să găsim o grămadă de alte chestii, pentru că, acei copii fumau o pipă: Păi ce facem? Îi lăsăm să fumeze? În "Pisicile Aristocrate" era majordomul care bea și fumează... adică putem să găsim la nesfârșit tot felul de lucruri în neregulă, că suntem experți la tot ceea ce înseamnă cenzură și am avut-o până în '89.

Totul a început cu "Pe aripile vântului", dar de la filmele pentru adulți, până la desenele pentru copii... e absolut ridicol și nu au niciun rost. Văd că mai nou, și ciorile au o conotație rasistă", a declarat Irina Margareta Nistor, în direct la România TV.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel