Depresia la copii: cât de periculoasă poate fi și cum să o detectezi în stadiul incipient

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Nathan Dumlao
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Nathan Dumlao

Depresia sau anxietatea la copii nu mai este de mult un lucru neobișnuit. Aceste afecțiuni însă, chiar dacă par ușoare, pot duce la tulburări grave și chiar la suicid. Iată cum puteți detecta în stadiu incipient o astfel de tulburare la copii.

Depresia poate afecta oamenii de orice vârstă, inclusiv copiii. Copiii sunt crescuți diferit și pot fi expuși unor medii diferite, astfel că există posibilitatea ca depresia să varieze de la copil la copil. Îi poate împiedica să funcționeze fizic și psihic. Schimbările de dispoziție îi pot descuraja să-și desfășoare activitățile și hobby-urile zilnice.

Cauzele depresiei și anxietății la copii


Anxietatea și depresia pot apărea din mai multe motive. Nu se cunoaște o singură sursă a problemei. Unii copii sunt predispuși la depresie din cauza factorilor genetici. Ar putea avea alți membri ai familiei care sunt deprimați.

Unii copii sunt supuși unor evenimente traumatizante. Unii au suferit pierderi, traume sau adversitate. Unii au probleme grave de sănătate. Aceste lucruri pot provoca tristețe, durere și, în unele cazuri, depresie.

Unele dintre cauze sunt menționate mai jos.

Consumul de alcool sau droguri în familie.

Probleme de familie sau ceva ce se întâmplă în apropiere.

Cineva din familie care are probleme cu depresia.

Boală fizică.

Întâmplări sau evenimente stresante.

 

Citește în continuare pe DCMedical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel