Denise Rifai, despre modelele ei din jurnalismul românesc: „Sunt două femei în plină putere, repere și astăzi. Sunt extraordinare”

Data actualizării: | Data publicării:
denise rifai foto:mcn podcast/youtube
Descriere foto: denise rifai foto:mcn podcast/youtube

Denise Rifai a mărturisit în cadrul M.C.N. Podcast, moderat de Micutzu (Cosmin Nedelcu), care sunt cele două femei din jurnalismul românesc, pe care le consideră și astăzi repere pentru ce înseamnă pentru ea jurnalismul. „Sunt două femei în plină putere, astăzi, când vorbim”.

Jurnalismul poate fi perceput ca un domeniu rigid, însă Denise Rifai aduce o perspectivă fresh și umană asupra acestei profesii. Cunoscută pentru abordarea sa vibrantă și autentică în televiziune, Denise Rifai a reușit să-și contureze un loc special în inimile telespectatorilor și să inspire o nouă generație de jurnaliști.

Te-ar putea interesa și: Cum s-au cunoscut Ionuț Rusu și George Tănase: „Atunci făceam doar foamea, acum facem și bani”

Jurnalismul, pentru Denise Rifai

Întrebată despre reperele sale în jurnalism, în cadrul M.C.N. Podcast, moderat de Micutzu (Cosmin Nedelcu), Denise Rifai a evidențiat trei figuri notabile: Christiane Amanpour, Eugenia Vodă și Andreea Esca. Pentru Denise Rifai, jurnalismul este mai mult decât raportarea obiectivă a faptelor; este o platformă pentru activism și pentru promovarea unei dezvoltări corecte a societății. Inspirată de Christiane Amanpour, ea își propune să fie o voce activă în spațiul public, să servească drept gardian al integrității și corectitudinii.

„Pentru mine, și azi, este Christiane Amanpour, adică mi se pare important să faci un jurnalism activ, din punct de vedere a orientării politice, pentru o dezvoltare corectă a societății, ca să împlinești această menire a jurnalismului, de a patra putere în stat, de gardianul a tot ceea ce trebuie să rămână corect și nu se întâmplă și mi-a plăcut foarte mult”, a spus Denise Rifai.

„Sunt două femei în plină putere și sunt repere și astăzi. Sunt extraordinare”

Cu toate acestea, Denise Rifai nu uită să aprecieze și valorile locale. Eugenia Vodă, o figură iconică în jurnalismul românesc, este pentru ea un exemplu de excelență și dedicare. De asemenea, Denise Rifai remarcă și cadența vibrantă a Andreei Esca, care adaugă o notă de energie și dinamism în peisajul media autohton.

„Dacă mă uit în spațiul autohton, mi-a plăcut și îmi place mult Eugenia Vodă, este wo. Cadența Andreei Esca, pe care nimeni niciodată nu o s-o întreacă, este wow. Sunt două femei în plină putere și sunt repere și astăzi. Sunt extraordinare”, a declarat Denise Rifai.

Dar ceea ce distinge cu adevărat viziunea lui Denise Rifai este empatia și umanitatea pe care le aduce în munca sa. Ea aspiră să aducă în prim-plan oameni autentici, cu poveștile unice și cu complexitatea lor. Pentru ea, fiecare individ are o valoare și o contribuție distinctă, indiferent de funcția sau rolul pe care îl deține.

„Eu am un altfel de loc, cel pe care, din zona asta a mea intru și descopăr și aduc în fața oamenilor oamenii, așa cum sunt ei, dincolo de funcțiile pe care le au, dincolo de rolurile pe care le joacă. Mi-ar plăcea foarte mult ca o dată în viața asta televiziunile să înțeleagă că noi nu ne canibalizăm publicul, ci că dacă vine Dani la mine (și cu siguranță oamenii o să-i cunoască și sensibilitățile, și nebunia, și jovialitatea asta fantastică), e o chestie benefică”, a mai declarat Denise Rifai.

Te-ar putea interesa și: Viața la sat timp de un an. Răzvan Exarhu: I-am dat rachiu lui Nicolas Cage și mi s-a propus să devin primar

Într-o declarație îndrăzneață, Rifai își exprimă dorința ca televiziunile să înțeleagă importanța diversității și să încurajeze prezența unor voci autentice și variate în peisajul media. Ea argumentează că aceasta nu ar duce la o competiție pentru public, ci dimpotrivă, ar aduce o valoare adițională, oferind o varietate de perspective și experiențe.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel