Declarația pe propria răspundere la alegeri. Ce trebuie să completeze persoanele din zonele carantinate

Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că persoanele din localitățile/zonele carantinate, sunt obligate să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere, în momentul în care vor merge la vot.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a venit cu explicații cu privire la desfășurarea alegerilor în zonele carantinate, în urma unei solicitări din partea Biroului Electoral Central. 

 

În perioada 5-7 decembrie 2020, persoanele care se vor deplasa în/din  localitățile/zonele carantinate în vederea exercitării dreptului la vot ori pentru a-și îndeplini atribuțiile de membri implicați în organizarea procesului electoral, vor fi obligate să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere care să cuprindă fie motivul exercitării dreptului la vot, fie mențiunea cu privire la calitatea de persoană implicată în organizarea procesului electoral”, a explicat Raed Arafat. 

 

De asemenea, secretarul de Stat a reamintit că art 2 alin. (1) pct 2 din Anexa nr 3 la Hotărârea Guvernului nr 967 din 12. 11. 2020, prevede situațiile excepționale pentru care este permisă deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23:00-05:00. 

Alin.(2) al aceluiași articol prevede faptul că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori declarație pe propria răspundere, iar alin. (3) prevede faptul că „pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil”, a mai transmis șeful DSU. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel