De la știre la legendă: Cine a creat sacoul roșu al Andreei Esca / video

Data publicării:
 Andreea Esca, captură video Youtube PRO Tv
Descriere foto: Andreea Esca, captură video Youtube PRO Tv

De 28 de ani, imaginea Andreei Esca purtând un sacou roșu elegant în prima transmisiune Pro TV este strâns legată de debutul postului și de celebra frază "Bună seara, România, bună seara, București". An de an, pe 1 decembrie, prezentatoarea reînvie tradiția, purtând aceeași piesă vestimentară iconică.

Dar cine se află în spatele designului sacoului roșu? Misterul a fost dezvăluit recent de creatoarea de modă Romanița Iovan, în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță, "Acasă La Măruță".

În cadrul episodului, Romanița a povestit despre colaborarea sa cu Pro TV la începutul anilor '90, când a fost aleasă să creeze vestimentația crainicilor postului.

"Am lucrat foarte mult pentru Pro TV. Deci îmbrăcam crainicele la Pro TV. Sârbu i-a dat business Laviniei, fostei neveste, să se ocupe de vestimentația crainicilor, și la fete, și la băieți. Esca, toată gașca. Lavinia, pentru că a fost manechin, de la FCTB, cunoscându-mă pe mine, că am prezentat și eu pentru ei când aveau nevoie, a venit la mine, eu având casă de modă. Am lucrat eu. Deci ea, în antrepriză, m-a luat pe mine. Eu produceam, ea le lua. În primii ani eu le-am creat. Sacoul ăla roșu al Andreei Esca e făcut de mine”, a dezvăluit creatoarea de modă Romanița Iovan în cadrul podcastului "Acasă La Măruță".

Deși creatoarea de modă nu își mai amintește detaliile exacte ale designului, sacoul roșu a intrat în istoria televiziunii românești ca un simbol al profesionalismului și al eleganței.

De-a lungul anilor, Andreea Esca a purtat sacoul roșu cu mândrie, transformându-l într-o emblemă a Zilei Naționale a României și a debutului Pro TV.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel