De la Conor McGregor la Cristiano Ronaldo, iată care sunt cei mai bine plătiți sportivi din lume în 2021

Data actualizării: | Data publicării:
Conor McGregor, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Colaj foto Instagram
Descriere foto: Conor McGregor, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Colaj foto Instagram

Pandemia nu le-a afectat finanțele. Aceștia sunt cei patru sportivi care au câștigat fiecare peste 100 de milioane de dolari în ultimul an.

Într-o perioadă în care majoritatea sportivilor au întâmpinat probleme financiare din cauza pandemiei, patru sportivi au reușit totuși să plece acasă cu peste 100 de milioane de dolari în ultimul an, potrivit Forbes.

Forbes a publicat lista anuală a celor mai bine plătiți sportivi pentru anul 2021, care analizează veniturile celebrităților până la 1 mai. De la contracte de sponsorizare la afaceri riscante și contracte sportive de referință, iată cum au câștigat cei mai bogați patru sportivi din lume sume de șase cifre, în ciuda pandemiei.

 

Conor McGregor (MMA): 180 de milioane de dolari

 

Conor McGregor, luptător de MMA, ocupă locul 1 în topul Forbes al celor mai bine plătiți sportivi. Îndrăznețul star UFC este cunoscut pentru încrederea sa în octagon și, deși ar fi putut câștiga 22 de milioane de dolari dintr-un singur meci împotriva lui Dustin Poirier, acest lucru nu reprezintă nimic pe lângă cele 158 de milioane de dolari câștigate în afara octogonului în ultimul an.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

 

Cea mai mare parte banilor lui McGregor provine din brandul său de whisky, Proper No. Twelve. Sportivul și-a vândut acțiunile către Proximo Spirits într-o tranzacție istorică. El a declarat pentru Forbes că a vrut să facă bani dincolo de sponsorizări și și-a pus "inima și sufletul" în afacerea cu whisky.

McGregor a sărbătorit obținerea locului 1 pe Instagram, spunând că este recunoscut ca antreprenor și nu doar ca atlet. Forbes a relatat că este al treilea atlet, după Roger Federer și Tiger Woods, care câștigă peste 70 de milioane de dolari în afara terenului într-un singur an, în timp ce este încă în competiție.

 

Lionel Messi (fotbal): 130 de milioane de dolari

 


O copie scăpată din ceea ce pare că ar fi contractul dintre Lionel Messi și FC Barcelona a dezvăluit că salariul anual al starului din fotbal era de 168,5 milioane de dolari americani pe an. Potrivit ESPN Africa, contractul a fost semnat în 2017 și a expirat la 30 iunie 2021.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Între timp, Forbes a raportat că veniturile sale anuale pe teren sunt în valoare de 97 de milioane de dolari, în timp ce în afara terenului câștigă 33 de milioane de dolari. El are un contract pe viață cu Adidas și o linie de modă creată de Ginny Hilfiger, sora lui Tommy Hilfiger.

 

Republic World a raportat că Messi câștigă 12 milioane de dolari pe an numai din contractul cu Adidas. Potrivit Sportskeeda, Messi deține proprietăți în Spania și Argentina, care se adaugă, de asemenea, la valoarea sa netă.

 


Cristiano Ronaldo (fotbal): 120 de milioane de dolari

Apariția numelui lui Cristiano Ronaldo nu este o surpriză.Potrivit Forbes, contractul său de patru ani cu clubul de fotbal Juventus valorează în medie 64 de milioane de dolari pe an și expiră în 2022. Potrivit Bleacher Report, în 2020, Ronaldo a devenit primul jucător de fotbal din istorie care a depășit pragul de 1 miliard de dolari americani încasați în carieră.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)


Forbes relatează că Ronaldo câștigă 70 de milioane de dolari pe teren și 50 de milioane de dolari în afara acestuia. Acest venit suplimentar provine din brandul său CR7 (îmbrăcăminte, accesorii, hoteluri și săli de sport). Business Insider relatează că o parte din averea sa provine și din contracte de sponsorizare cu branduri mari precum Tag Heuer, Clear Haircare și Nike. Potrivit CBS Sport, Ronaldo a semnat un contract pe viață cu Nike și primește anual 20 de milioane de dolari.

 

Dak Prescott (fotbal american): 107,5 milioane de dolari

Fundașul de fotbal american Dak Prescott a doborât recordurile când a semnat prelungirea contractului de 160 de milioane de dolari pentru Dallas Cowboys în 2021. Acesta a inclus o primă la semnare de 66 de milioane de dolari americani, ceea ce îl face să fie cel mai valoros contract semnat de un jucător de la Dallas Cowboys și cea mai mare primă la semnare semnată vreodată în istoria NFL. Potrivit Forbes, contractul îi plasează salariul mediu anual la 40 de milioane de dolari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dak Prescott (@_4dak)

Forbes menționează că veniturile sale din afara terenului se ridică la 10 milioane de dolari, incluzând contracte de sponsorizare cu Sleep Number, 7/11 și DirecTV. Potrivit CNBC, el deține, de asemenea, acțiuni de 20% în francizele de restaurante Walk-On. De asemenea, el a declarat pentru CNBC că intenționează să învețe bursa și să își diversifice portofoliul financiar.

După publicarea listei Forbes, s-a anunțat că Prescott a semnat un contract pe cinci ani cu Jordan Brand - ceea ce lasă să se întrevadă un viitor mai strălucitor și mai bogat.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel