De la ce vârstă ar trebui să folosim produse anti-aging. Emanuela Gheorghiță: „Se vede diferența dintre o persoană care nu folosește și una care folosește”

Data publicării:
Sursă foto: Freepik/maksymiv_yura
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursă foto: Freepik/maksymiv_yura

Drd. Farm. Emanuela Gheorghiță, CEO Cosmetrice, a fost invitată în emisiunea „Mi-Th Influencer”, moderată de Mirela Vescan şi Thea Haimovitz, unde a dezvăluit de la ce vârstă ar trebui să începem să folosim produse anti-aging.

Produsele anti-aging sunt concepute pentru a încetini procesul de îmbătrânire a pielii și a preveni semnele vizibile ale acestuia, cum ar fi ridurile, liniile fine și pierderea elasticității. Aceste produse pot include creme hidratante, seruri, loțiuni și tratamente. Ele funcționează prin hidratarea pielii, stimularea producției de colagen și elastină, precum și combaterea radicalilor liberi care dăunează pielii. Utilizate regulat, în combinație cu o rutină de îngrijire adecvată și protecție solară, aceste produse pot ajuta să ne menținem pielea sănătoasă și tânără.

De la ce vârstă ar trebui să începem să folosim produse anti-aging

Drd. Farm. Emanuela Gheorghiță, CEO Cosmetrice, recomandă începerea utilizării acestor produse începând cu vârsta de 25 de ani, deoarece procesul de îmbătrânire începe să devină vizibil și este important ca pielea să fie protejată înainte ca semnele de îmbătrânire să devină prea pronunțate. Pe măsură ce avansăm în vârstă, în special după vârsta de 30 de ani, este recomandată o hidratare mai intensă, cu ingrediente active precum ureea și agenți emolienți mai puternici,

„Produsele anti-aging în 2024 ar trebui folosite de la 25 de ani în sus. Conform cărților, ele ar trebui folosite între 20 și 30 de ani. Deci de la 25 de ani trebuie să folosim produse anti-aging. Hidratarea între 20 și 30 de ani trebuie să fie ușoară, iar de la 30 în sus trebuie să fie și o hidratare care se bazează mai mult pe active cum ar fi ureea, active mai hidratante, un agent emolient mai puternic, pentru că odată cu vârsta, noi pierdem și din secreția glandelor sebacee. De asemenea, pielea se mai usucă datorită schimbărilor hormonale.

Și atunci, după 35 de ani hidratăm mai intens. Între 20 și 30 de ani hidratăm mai ușor, cum ar fi aloe vera, extract de castravete, niacinamidă, glicerină. Sunt produse care hidratează pielea, umectează pielea și anti-aging folosim după 25 de ani”, a dezvăluit Drd. Farm. Emanuela Gheorghiță, CEO Cosmetrice, în cadrul emisiunii „Mi-Th Influencer”.

„Sunt persoane care nu și-au dat cu cremă până la vârsta de 30 de ani și tenul lor este ridat, este uscat”

Persoanele care nu și-au aplicat cremă până la vârsta de 30 de ani pot prezenta semne vizibile de îmbătrânire pe ten, precum riduri accentuate și uscăciune, comparativ cu tenurile care au beneficiat de îngrijire anti-aging de la vârsta de 25 de ani. Potrivit Drd. Farm. Emanuela Gheorghiță, această diferență este evidentă chiar și cu ochiul liber. Efectele acestor produse se văd atât pe tenul machiat, cât și pe cel nemachiat.

„Sunt persoane care nu și-au dat cu cremă până la vârsta de 30 de ani și tenul lor este ridat, este uscat, comparativ cu tenurile unde se vede clar frăgezimea unui ten întreținut după vârsta de 30 de ani. Este o comparație cu ochiul liber. Se vede.

Este și același stil de viață, același nivel de stres. Se vede pe ten diferența dintre o persoană care nu folosește creme anti-aging, decât foarte rar și se și laudă cu asta, comparativ cu o persoană care folosește creme anti-aging de foarte mult timp. Se vede efectul pe tenul machiat, dar și nemachiat. Din  punct de vedere estetic, aceste persoane vor arăta conform stilului lor de viață”, a mai precizat Drd. Farm. Emanuela Gheorghiță, CEO Cosmetrice, în cadrul emisiunii „Mi-Th Influencer”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel