De făcut obligatoriu în Vinerea Mare. Părintele Vasile Ioana: Am o rugăminte mare la voi!

Data publicării:
Părintele Vasile Ioana, la Pastila de Frumusețe
Descriere foto: Părintele Vasile Ioana, la Pastila de Frumusețe

Părintele Vasile Ioana îndeamnă credincioșii să respecte tradiția și semnificația religioasă a zilei de astăzi prin abstinență alimentară, până la apusul soarelui, și prin rugăciune.

Părintele Vasile Ioana încurajează oamenii să aibă o zi de liniște și reflectare, în care să vorbească doar strictul necesar și să mediteze asupra suferinței lui Hristos pentru mântuirea oamenilor. 

„Iubiții mei credincioși, în Vinerea Mare haideți, cei sănătoși, să nu mâncăm nimic până nu apune soarele. Într-o zi că asta s-a răstignit Hristos pentru noi și pentru mântuirea noastră. Asta ar trebui să facem, în primul rând, să nu mâncăm nimic.

Tot în Vinerea Mare haideți să vorbim mai puțin și să ne rugăm mai mult, adică să avem o zi în care să vorbim doar necesarul zilei și ceea ce avem de făcut.

În rest, să încercăm să ne gândim la cât a pătimit Domnul nostru pentru noi. Haideți să ne gândim mai mult la Domnul nostru. Domnul acum este în mijlocul bisericii și este într-o îmbrățișare pentru noi.

Am o rugăminte mare la voi, încercați în ziua de Vinerea Mare să nu păcătuiți cu nimic, încercați să fiți mai blânzi, să fiți mai iubitori și să vă gândiți așa: „Doamne, tu te-ai sacrificat, ți-ai dat sângele tău pentru noi și mântuirea noastră. Acum, vreau și eu, Doamne, să fac ceva pentru asta!”

Fă și tu ceva pentru ziua asta, pune și tu un pic de sacrificiu, un pic de jertfă și va fi primită jertfa ta. Întristează-te pentru Domnul, plângi pentru Domnul și vei fi împreună, pătimitor, cu Domnul.

E atât de important! Iar seara, haideți cu toții la Prohod să-i cântăm împreună lui Dumnezeu ca Domnul să simtă iubirea noastră pentru că el ne-a arătat iubirea lui.

Acum, gesturile noastre vor fi modul în care și noi întoarcem iubirea mare pe care o are pentru noi și noi ar trebui să facem mai mult în această perioadă. Să fim mai buni și mai blânzi, mai iubitori și mai împăciuitori.

Zi binecuvântată!”, a transmis părintele Vasile Ioana pe pagina de Facebook. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel