De ce trebuie să îți cureți limba. 5 beneficii nebănuite pentru sănătate

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Menținerea limbii curate este importantă pentru a ține departe bacteriile rele și resturile alimentare. Curățarea limbii ajută la îndepărtarea bacteriilor, resturilor, ciupercilor, toxinelor și celulelor moarte. Procesul nu doar curăță limba, ci îmbunătățește și starea generală de sănătate. Iată cum  vă poate îmbunătăți sănătatea.

Menținerea igienei orale este importantă și un pas simplu pe care majoritatea oamenilor îl uită. Puțini sunt cei care știu că  necurățarea limbii în mod corespunzător poate fi cu siguranță cauza respirației urât mirositoare și a afecțiunilor orale.

Iată cum vă poate îmbunătăți sănătatea curățarea limbii: 

Îmbunătățește digestia

Digestia începe cu gura ta. Enzimele prezente în salivă descompun alimentele și le fac ușor de digerat. Curățarea limbii activează enzimele relevante, care sunt necesare pentru o mai bună digestie a alimentelor.

Activează organele

Curățarea limbii ajută la eliminarea toxinelor care s-au acumulat în gură peste noapte. De asemenea, activează și trezește organele interne și astfel te face să te simți proaspăt și curat.

Spune adio respirației urât mirositoare

Resturile, celulele moarte și bacteriile pot duce la respirație urât mirositoare. Curățarea limbii de două ori pe zi, timp de șapte zile, reduce bacteriile generale din gură.

Simțul gustului se îmbunătățește

Raclarea limbii de două ori pe zi vă poate îmbunătăți simțul gustului. Îndepărtarea celulelor moarte și a altor substanțe nedorite vă ajută să  puteți distinge mai bine senzațiile de dulce, sărat, amar și acru.

Îndepărtează bacteriile

Bacteriile de pe limbă pot fi sursa multor probleme de sănătate, cum ar fi cariile dentare, alături de respirația urât mirositoare. Curățarea limbii te ajută să menții echilibrul corect de bacterii bune în gură, deoarece curăță resturile alimentare care s-au acumulat în gură, potrivit timesofindia.com

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel