De ce școala de șoferi „se făcea ca la carte“ înainte de 1989. Titi Aur: Polițistul care mi-a dat permisul ne-a băgat pe toți într-o sală / video

Data actualizării: | Data publicării:
Titi Aur, foto Facebook
Descriere foto: Titi Aur, foto Facebook

Titi Aur a spus de ce școlarizarea pentru șofat era mult mai calitativă înainte de 1989.

Titi Aur a fost invitat la emisiunea „DC Conducem“, la DC News, unde a vorbit despre nivelul ridicat de calitate al școlii de șoferi înainte de 1989, spre deosebire de ce învață acum cursanții care vor să obțină permisul auto:

„Șoferul amator din ziua de azi învață foarte puțin față de șoferul amator de dinaintea anului 1989. Când am făcut eu școala, în 1981, era obligativitatea participării la cursurile teoretice (dacă nu puteam să mă duc la un curs, eram obligat să-l repet). De asemenea, instructorul de legislație nu-mi spunea doar că indicatorul hexagonal e STOP, ci îmi vorbea despre rolul său, pentru a înțelege de ce se pune într-un anumit loc. În ziua de azi nu se mai face acest lucru. Cursantul vede chestionarele și când vede că face la mai multe peste 20 de punte înseamnă că o să treacă. Se învață superficial.

La școala de șoferi, orele de condus erau ore și aveam și ore de noapte. Ca să pot să ajung să fac ore pe stradă, trebuia să fac ore de poligon, iar acolo trebuia să mă descurc bine. Trebuia să înțeleg dimensiunea mașinii, parcare, garare, lateral, etc. Se făcea totul ca la carte. În ziua de azi nu mai e așa și programa e superficială“, a spus, la DC News, Titi Aur.

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel