De ce să pui apă cu OȚET pe preșul de la intrare în cazul unui accident NUCLEAR. Președintele Consiliului Științific al ICN, măsuri pentru oamenii simpli

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor MART PRODUCTION,
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor MART PRODUCTION,

Președintele Consiliului Științific al ICN Mioveni a explicat care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le facem în cazul unui accident nuclear.

Șerban Valeca, președintele Consiliului Științific al Institutului de Cercetări Nucleare, a explicat la Realitatea Plus ce ar trebui să facem în cazul unui accident sau atac nuclear.

"La îndemâna omului simplu stau câteva lucruri. În primul rând, îmi pare rău, dar, deși s-a anunțat că s-ar putea să nu mai purtăm mască, totuși, dacă este un accident nuclear, este bine să purtăm mască. Doi, pe preșul de la intrare se pune apă cu oțet, să ne ștergem pe tălpi. Se izolează ferestrele și ușile, deci nu aerisim casa și dacă avem un aspirator, îi dăm drumul să funcționeze în cameră ca o pompă aspiratoare. Deci, dacă cumva mai sunt particule prin aer, rămân pe filtrul aspiratorului.

Dacă se stă la țară, se izolează și animalele, se pune o pătură udă, se acoperă fântâna sau sursa de apă dacă nu avem sursă de apă curentă. Dacă este vară sau toamnă, vrem să folosim din grădină fructe sau legume, trebuie spălate cu apă rece. La fel și mâinile, se spală cu apă rece, ca să nu se deschidă porii și în cazul unei contaminări să rămână pe porul închis. Se spală foarte bine și se clătește. Se preferă conservele.", a explicat Șerban Valeca.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel