De ce să nu mai usuci niciodată hainele pe calorifer. Cum poți să îți pui viața în pericol

Data publicării:
Sursa foto: freepik
Descriere foto: Sursa foto: freepik

De ce să nu mai usuci niciodată hainele pe calorifer. Te expui unor riscuri majore.

De ce să nu mai usuci niciodată hainele pe calorifer. La prima vedere, uscarea hainelor pe un calorifer pare o practică nevinovată. Cu toate acestea, experții avertizează cu privire la potențialele implicații asupra sănătății ale acestui lucru.

Oamenii de știință de la Centrul Național de Aspergiloză din Manchester, Marea Britanie, consideră că a usca hainele pe calorifer este o mare greșeală.

Uscarea hainelor pe calorifer, riscuri pentru sănătate

A-ți pune la uscat hainele pe calorifer în timpul iernii poate duce la formarea unor spori fungici Aspergillus. Cei mai mulți oameni nu vor suferi prea mult din cauza acestor sport, fie prin dovedirea imunității la ciupercă sau având sisteme imunitare sănătoase potrivite pentru a combate orice infecție.

Dar pentru pacienții cu cancer, cei care suferă de astm sau persoanele cu sisteme imunitare deteriorate sau slăbite în general, ciuperca poate instiga la aspergiloza pulmonară.

 

Această afecțiune, lăsată netratată, poate duce la deteriorarea ireparabilă și, uneori, fatală, a sinusurilor și a plămânilor. Acestea fiind spuse, uscarea hainelor pe un calorifer poate pune viața în pericol - dar există o alternativă mai sigură de luat în considerare?

Aspergiloza, riscuri

Cât de severă este afecțiunea depinde de mai mulți factori. Gradele diferite contrastează foarte mult, variind de la respirație șuierătoare ușoară la tuse cu sânge și, în circumstanțe mai extreme, chiar și moartea.

Plasarea hainelor umede pe radiatoare nu ar trebui să devină un eveniment. Anumite părți ale casei, în special pe pereți sau în spatele mobilierului, vor deveni umede și decolorate prin condens, notează Hudson Reed.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel