De ce să nu mai stai picior peste picior. Ce efecte are nu doar asupra oaselor, ci și asupra inimii

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Ayo Ogunseinde
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Ayo Ogunseinde

De ce să nu mai stai picior peste picior. La ce riscuri te expui din cauza acestui obicei.

De ce să nu mai stai picior peste picior. Cum îți afectează sănătatea.Stați confortabil? Luați o pauză pentru un moment și, fără să vă adaptați, observați-vă postura. Ce fac picioarele dumneavoastră? Sunt încrucișate, iar acest lucru vă dăunează.

Șoldurile, afectate de poziția incorectă

Există de obicei două moduri de a sta pe scaun și de a încrucișa picioarele, unul la genunchi și celălalt la gleznă. Dar, oricât de confortabil ar fi să stai cu picioarele încrucișate, este rău pentru sănătate și pentru postura ta.

Pentru început, cercetările arată că statul cu picioarele încrucișate poate crește dezalinierea șoldurilor, unul fiind mai înalt decât celălalt. Și modifică viteza cu care sângele se deplasează prin vasele de sânge din membrele inferioare, ceea ce poate crește riscul formării de cheaguri de sânge.

Majoritatea cercetărilor sugerează statul picior peste picior este mult mai nociv decât a ține gleznele încrucișate.

Stând în acest fel, puteți provoca o creștere a tensiunii arteriale din cauza acumulării sângelui în vene și a faptului că inima trebuie să lucreze împotriva acestei situații.

Iar acest lucru poate crește riscul de deteriorare a vaselor de sânge, motiv pentru care, atunci când vă luați tensiunea arterială, trebuie să aveți picioarele pe podea, notează Science Alert.

Efectul asupra organismului

Cu cât stați mai mult timp și mai des cu picioarele încrucișate, cu atât este mai probabil să aveți modificări pe termen lung ale lungimii mușchilor și ale structurii osoase din pelvis.

Și, datorită modului în care scheletul tău este legat între ele, încrucișarea picioarelor poate provoca, de asemenea, o nealiniere a coloanei vertebrale și a umerilor.

Poziția capului poate deveni nealiniabilă din cauza modificărilor oaselor gâtului, deoarece coloana vertebrală compensează pentru a menține centrul de greutate deasupra bazinului. De asemenea, gâtul poate fi afectat din cauza faptului că o parte a corpului este mai slabă decât cealaltă.

Același dezechilibru poate fi observat și la nivelul mușchilor pelvisului și ai zonei lombare, ca urmare a unei poziții proaste și a tensiunilor și încordărilor cauzate de statul cu picioarele încrucișate.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel